Published On: Uto, ruj 28th, 2021

Pokopana baka Ruža Anđelić, supruga Anđelka i majka Marice i Zorice, koje je ubio u terorističkom napadu vehabija Muamer Topalović

Na mjesnom groblju u Kostajnici, u Klisu, općina Konjic, u nazočnosti brojne obitelji, rodbine, prijatelja, sumještana i ljudi iz drugih mjesta, pokopana je Ruža Anđelić, supruga Anđelka Anđelića i majka kćeri Marice i Zorice, koji su izgubili živote na Badnju večer 2002. godine u svojoj obiteljskoj kući, od ruke muslimanskog ekstremiste Muamera Topalovića.

Na ispraćaju je, uz sadašnjeg župnika don Marina Marića i prethodne don Ivana Ivančevića i don Josipa Majića, bio i don Ante Ledić, župnik u to vrijeme u Kostajnici, koji je usprkos velikoj tragediji i strahu ljudi, predvodio misu polnoćku, prenosi Večernji list.

Unatoč velikom obiteljskom i životnom gubitku i bolu, baka Ruža je doživjela 86 godina, no, zbog kroničnih tegoba, nije se uspjela obraniti i oduprijeti koroni.

Sa suprugom Anđelkom izrodila je desetero djece, od kojih je osmero živih, svi žive u Hrvatskoj, većina u Zagrebu.  Ruža je živjela u svojoj obnovljenoj obiteljskoj kući u Kostajnici, zajedno sa sinom Marinkom, koji je u tragičnoj badnjoj noći teško ranjen.

Ubojstvo članova obitelji Anđelić u Kostajnici u općini Konjic u BiH dogodilo se 24. prosinca 2002.

Na Badnjak 2002. u terorističkom napadu vehabija Muamer Topalović u obiteljskoj kući Anđelića ubio Anđelka Anđelića i njegove dvije kćerke Maru i Zorku, a teško ranio sina Marinka.

Ubojičin motiv ubojstva katoličkih Hrvata je bio muslimanski sukob s pravoslavnim Srbima, kako je rekao u epizodi serijala Krvni delikti Federalne TV. Izjavio je da je sukob Srba i Muslimana 1993. Muslimanima pokvario Ramazan, jer se dogodio na zadnji dan Ramazana, pa je ubojica Topalović odlučio »njima namjenski za osvetu izabrao Božić«.

Topalović je osuđen na 35 godina zatvora.

 

 

ZBOG OVOG MU BAKIR VRAĆA USLUGU? Uzurpirajući hrvatsku kvotu diplomacije Komšić je financijski pomogao džihadistu. No ne bilo kojeg!

 

0 0 glasovi
Article Rating
12 Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
29 dana prije

Laka im crna zemlja. Nećemo ni zaboraviti ni oprostiti. Maksimalna kazna u BiH je 40 godina robije, zašto mu sarajevski islamisti smanjiše 5 godina? Gdje su tada bili Erdoganovi plaćenici iz američke i britanske ambasade, krmad jedna, Mevlid Jašarević dobio 18 godina robije za par metaka u fasadi američke ambasade a ovaj gazija NI DUPLO VIŠE za 4 hrvatska života?! Ne krivim ja za ovo sarajevske islamiste – oni samo rade ono što su im Ameri omogućili ali itekako krivim Amere i njihovu POGANU POLITIKU!!!

Last edited 29 dana prije by Mene kliču Haso_2
Francesco
Francesco
29 dana prije

Idiot zločinački, taj terorist Topalović. Njemu je isto pravoslavlje i katoličanstvo, ko da nikad nije čuo za Papu kojeg pravoslavci smatraju slugom Sotone. Vjerovatno nikad nije čuo za razliku između katolika i pravoslavaca po pitanju filioque. Grebeni vehabija.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
29 dana prije
Odgovori   Francesco

osunećeni, o čemu ti to?

Dostan
Dostan
29 dana prije

Sad im je glavni spin da zavađaju Srbe i Hrvate u BiH. Ovaj gulanfer je kao načitan pa se predstavlja malo kao Hrvat, malo kao Srbin pa kao sprovodi zacrtanu politiku. Pretpostavljam da i dobija neku siću kao bot, jest da je ograničen, lako ga provaliti, ali se siroma’ trudi.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
29 dana prije
Odgovori   Dostan

Ma znam ja to ali krezavi Bošnjo pravi uvijek istu grešku pa mi ih bude žao… Uvijek uzmu neko i previše hrvatsko ili srpsko ime pa odmah vidiš da nije ćafir nego Bošnjo – ne moraš ni čitati šta piše! I, naravno da dobiju lovu za to ali to baš i nije sića, Erdogan odlično plaća , petrodolara ne fali a Sarajevo je grad sa najviše islamističkih i kriptoislamističkih NVO po glavi stanovnika na svijetu pa ti sad računaj!

Last edited 29 dana prije by Mene kliču Haso_2
Toni
Toni
29 dana prije
Odgovori   Dostan

Ha ha ha… Tačno.

Toni
Toni
29 dana prije
Odgovori   Francesco

Krst je krst, jarane.

MUJO ISILOVAC
MUJO ISILOVAC
29 dana prije

VI HRVATI MENI NISTE JASNI.UMJESTO DA SVE BLOKIRATE KAO I MI U USRANOJ BEJHA VI SE NESTO UHINJILI I MISLITE DA CETE OD TOGA NA ZELENU GRANU.BEZ OBZIRA NA ISTORIJSKE SUKOBE TREBA ZAJEDNO DA RAZVALIMO OVE ISILOVCE.

MUJO ISILOVAC
MUJO ISILOVAC
29 dana prije
Odgovori   MUJO ISILOVAC

NIKO DRUGI TO NECE URADIT ZA NAS. PAMET U GLAVU I NIKAD VISE JEDNI PROTIV DRUGIH, NIKAD.ZA ISILOVCE SMO MI ISTO.TO JE BOLESNO PLEME KOJE SE NAMA ZAKOTILO.

Toni
Toni
29 dana prije
Odgovori   MUJO ISILOVAC

Eh to su mudri latini…

Република Српска
Република Српска
29 dana prije

Покој њеној напаћеној души.
Молимо се Богу да са својом дјецом и супругом настани рајско насеље.

Toni
Toni
29 dana prije

Bravo. Svaka čast.