Published On: Thu, Jul 6th, 2017

Pokopan hrabri otac koji je u Puli pokušao spasiti sina od utapanja

Jučer je u Šimanovcima pokopan Igor Živanović, koji je u petak, u pulskoj bolnici, podlegao ozljedama koje je zadobio spašavajući svog dvanaestogodišnjeg sina Nikolu iz mora.

Iako je dječak prošao samo sa ogrebotinama, ocu koji je bio ozlijeđen od udarca u stijene nije bilo spasa.

Nekoliko stotina ljudi se danas okupilo ispred obiteljske kuće Živanovića u Dečkoj ulici u Šimanovcima. Tijelo nastradalog Igora dopremljeno je iz Pule u Šimanovce u utorak oko 23 sata.

Ne pamte takvu tragediju

Susjedu kažu da takvu tragediju ne pamte, javljaju Novosti.

“Tko god ga je znao, sad ga žali. Bio je divan i dobar, uvijek nam se prvi javljao. Znam da njegova žena nije htela ići na more, rekla mu je da čuvaju novac, jer će uskoro zima, moraju nabaviti drva. Ali eto, njega je nešto vuklo. Sudbina, valjda”, kaže jedna od susjeda.

Otac stradalog Igora, Rade, za vrijeme sprovoda cijelo vrijeme je izgovarao: “To je moj heroj”.

Podsjetimo, u Gortanovoj uvali u Puli u petak je poginuo Igor Živanović. On je, pokušavajući spasiti sina od utapanja, skočio u more. Valovi su ga udarili od stijenu.

Više od pola sata se borili za život

Kako piše srpski Blic, muškarac i njegov sin uživali su u danu, a onda su zastali trenutak da se fotografiraju na stijenama. Dječak je navodno stajao na stijenama i fotografirao more, ali ga je iznenadni val srušio i povukao u dubinu.

Hrabri otac je uletio za njim u more. Otac i sin su se nekako uspijevali nositi s valovima. Uspjeli su plivati prema obali, a onda je val zahvatio oca i udario ga o stijenu.

Živanović se onesvijestio, vjerojatno od posljedica udara. Kada su vidjeli da pluta, spasioci su utrčali u more. Liječnici su se više od pola sata borili za njegov život. Prevezli su ga u Opću bolnicu Pula, gdje je preminuo.