Subota, 13 srpnja, 2024

POKOLJ U ŠKOLI Otkriveni novi detalji: Majka poremećenog ubojice u kući je držala arsenal oružja!

Must Read

NEWTOWN – Nakon stravičnog masakra u osnovnoj školi u gradiću Newtownu u Connecticutu, u kojem je ubijeno ukupno 27 ljudi, od kojih su 20 bili djeca, još uvijek se slažu dijelovi tragične slagalice.
Policija za sada vjeruje kako je ubojica bio Adam Lanza, 20-godišnji mladić koji je živio sa svojom majkom. Lanzino tijelo pronađeno je među ubijenima, a vjeruje se kako je presudio sam sebi.
Usprkos prvim izvještajima, prema kojima je Lanza ubio svoju majku u školi, izgleda kako je Lanza svoju majku usmrtio još u kući u kojoj su zajedno živjeli, te da je tek potom krenuo u školu u kojoj je radila, naoružan s dva pištolja i jednom poluautomatskom puškom.

NOVI ZVJERSKI NAPAD U SAD-u Ovo je čovjek koji je ubio svoju majku, 20 djece i pet zaposlenika osnovne škole!

Ubrzo nakon što je stigao, iz škole su se začuli pucnjevi. Unutar samo nekoliko minuta, 26 osoba izgubilo je život, uključujući i mladog Adama.
Njegovu majku, Nancy Lanzu, istražitelji su pronašli mrtvu u njenom domu kasnije taj dan.
Prema izjavi jednog od rođaka Adama Lanze, mladić je ‘definitivno bolovao od neke vrste autizma’.
Alex Israel, bivši razredni kolega Adama Lanze opisao ga je pak kao ‘tihog i povučenog’.
– Vidjelo se na njemu da je genije. Bio je jako tih i držao se po strani, rekao je Israel.
– Bio je dijete, nije bio problematičan, nije bio antisocijalan, nije ni na koji način davao do znanja da bi mogao eruptirati na ovaj način, rekao je drugi razredni kolega.

Vozač autobusa koji ga je vozio u školu opisao ga je kao ‘drago dijete, vrlo pristojno, poput njegovog brata’.
Policija je jučer nakon pucnjave privela Adamovog brata Ryana Lanzu (24), no nije sa sigurnošću poznato zašto. Mediji nagađaju kako je Adam sa sobom imao Ryanove dokumente, te da je policija isprve vjerovala kako je i on upleten u stravični događaj.
Prije tri godine, Adamovi roditelji su se razveli, a Adam i Ryan ostali su živjeti s majkom. Njihov otac,Peter Lanza, se ponovno oženio i preselio u gradić nedaleko od Newtowna.
Nakon razvoda, sud im je naredio da sudjeluju u ‘programu za edukaciju roditelja.’

Policija i FBI razgovarali su i s Peterom, koji je podpredsjednik u GE Capitalu, a prethodno je bio jedan od partnera u Ernst & Youngu. Ryan Lanza je krenuo očevim stopama i već četiri godine radi za Ernst & Young kao porezni stručnjak. Policija ga je ispitala no i pustila ubrzo nakon što je potvrđeno kako je cijeli dan bio na poslu.
Oružje s kojim je počinjen masakr pripadalo je Adamovoj majci Nancy, koja je bila registrirana kao vlasnica veće količine oružja, uključujući i pištolje i pušku koji su pronađeni kod Adama.
Stručnjaci FBI-a još uvijek pokušavaju složiti potpunu sliku okolnosti koje su dovele do tragičnog kraja za 27 ljudi.
– Mislim da je najvažnija stvar za naglasiti kod ovakvih individua je da nije puknuo ovog jutra i odlučio biti nasilan, rekla je bivša FBI-eva stručnjakinja za profiliranje Mary Ellen O’Toole.
– Ovakvi činovi uključuju planiranje i promišljenost i strategiju kako bi se plan sastavio, i ono što se možda doima kao ishitreno ponašanje to uopće nije, rekla je O’Toole.

Najveća masovna ubojstva u školama i sveučilištima SAD-a

2. travnja, 2012. – One L. Goh (43) ubio je sedmoro studenata u sveučilišnom kampusu Oikos u gradu Oakland u Kaliforniji. Ubojica je bio bivši student tog korejskog kršćanskog sveučilišta, a predao se policiji nekoliko sati nakon pucnjave.
16. travnja, 2007. – Seung-Hui Cho (23) ubio je 32 ljudi, a potom i sebe, u sveučilišnom kampu Virginia Tech u gradu Blacksburgu.
2. listopada, 2006. – U amiškoj školi West Nickel Mines u Pennsylvaniji Charles Roberts IV (32) upao je i uzeo školarke za taoce. Ubio je pet djevojaka, a ranio šest njih, a potom se ubio.
21. ožujka, 2005. – Jeff Weise (16) ubio je u srednjoj školi u Red Lakeu u državi Minnesota, osmero ljudi, među njima četiri tinejdžera i svog djeda. Nakon toga se ubio.
20. travnja 1999. – Eric Harris (18) i Dylan Klebold (17) ubili su u srednjoj školi Columbine u Littletonu u državi Colorado, 12 srednjoškolaca i jednog učitelja prije nego što su se i sami ubili u školskoj knjižnici.
24. ožujka, 1998. – Andrew Golden (11) i Mitchell Johnson (13) pucali su iz zasjede na svoje školske kolege i učitelje u školi Westside u gradu Jonesboru, u državi Arkansas, i ubili petero njih. Nakon boravka u zatvoru za maloljetnike, obojica su pušteni na slobodu kada su navršili 21 godinu.
1. kolovoza, 1966. – Bivši američki marinac Charles Whitman (25) snajperom je ubio 14 ljudi u sveučilišnom kampusu u Austinu u Teksasu, gađajući ih s tornja u kampusu. Prije toga je ubio svoju ženu i majku. Ubio ga je policajac Houston McCoy.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -