Published On: Sat, Jul 8th, 2017

Pojavio se poster ¨Nagrada onome tko ubije Erdogana¨| Evo kako je reagirao turski predsjednik

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je na putu za Hamburg komentirao skandal u vezi postera u Njemačkoj na kojem je pisalo nagradite onome tko ubije Erdogana.

U vezi činjenice da je ispred njemačkog predsjedništva vlade otvoren poster na kojem je pisalo ¨ Nagrada onome tko ubije Erdoganu kazao da je žalosno to što Njemačka sebe plasira zemljom koja štiti teroriste i dodao da je velika katastrofa što se ovakvi skandali nisu spriječili.

Erdogan je ovom prilikom ponovio da je počinjeno političko samoubojstvo time što je spriječen susret s turskim državljanima u Njemačkoj.

U vezi katarske krize, Erdogan je kazao da su zahtjevi Zaljevskih zemalja narušavanje suvereniteta ove zemlje i dodao da će Turska svoju bazu zatvoriti samo ako Katar to bude zahtjevao.

Erdogan je osudio i dvojni standard zapada kojeg zastupa prema terorističkoj organizaciji FETO.

Istaknuvši da teroristička organizacija FETO / PYD zarađuje milijune dolara od škola u SAD-u, Erdogan je kazao:

¨Sa jedne strane osuđuju pokušaj vojnog udara, a sa druge strane zahvaljuju se zemljama koje otvaraju vrata odbjeglim pripadnicima ove terorističke organizacije.

U vezi 15. srpnja, Dana demokracije i nacionalnog jedinstva, Erdogan je kazao da će aktivnosti obilježavanja početi 14. srpnja klanjanjem džuma namaza ispred Narodne džamije i da će trajati dva dana.