Published On: Ned, pro 18th, 2016

Pojačane mjere sigurnosti zbog informacija koje su stigle iz OSA-e

Ministarstvo odbrane BiH i Zajednički štab Oružanih snaga uveli su pojačane mjere sigurnosti na svim lokacijama u njihovoj nadležnosti zbog informacije koja je stigla iz Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Kako je rekao zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, pojačane mjere, koje su uvedene 10. decembra naveče i još su na snazi, posebno se odnose na skladišta naoružanja i municije.

Jerinić je rekao da Ministarstvo reaguje na svaku informaciju koju dobije od OSA-e BiH.

To su redovni poslovi. OSA je došla do određenih saznanja i dala informaciju povjerljive prirode, pa ne mogu iznositi detalje zbog čega su preduzete ove mjere- kazao je Jerinić za “Glas Srpske”.
On je dodao da će pojačane sigurnosne mjere biti na snazi do daljeg i da nema razloga za brigu među stanovništvom.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović kazala je da resorno ministarstvo uvelo redovne godišnje pojačane mjere sigurnosti, ali da nije postupalo na osnovu informacije iz OSA-e BiH.
-Mi preduzimamo takve mjere uvijek tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Očekuje se pojačan priliv građana iz inostranstva, pojačana frekvencija saobraćaja, a ima i više organizovanih okupljanja koja bi trebalo obezbijediti – navela je Miljanović.
Mjere sigurnosti bile su podignute na najviši nivo i kada je u novembru prošle godine Enes Omeragić u Rajlovcu ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH i ranio tri osobe.