Published On: Ned, lis 11th, 2020

Pogledajte trenutak napada na policijsku postaju u Parizu

Motiv trećeg napada na istu policijsku postaju u dvije godine za sada nije poznat. Postaja je smještena u području poznatom po trgovini drogom.

Četrdesetak neidentificiranih osoba naoružanih željeznim šipkama, koristeći pirotehniku kao projektile, pokušalo je ući u policijsku postaju u pariškom predgrađu, rekli su dužnosnici.

BBC je objavio snimku napada, prenosi Index.hr.

 

Pariška policija objavila je danas na Twitteru da se sinoć “dogodio nasilni napad na policijsku postaju Champigny” pirotehničkim sredstvima, ali da nijedan policajac nije ozlijeđen.

Napadači nisu uspjeli ući u policijsku postaju

Policija je objavila video u kojemu se vidi kako napadači bacaju pirotehnička sredstva na policijsku postaju u južnom pariškom predgrađu Champigny-sur-Marneu. Napadači su neuspješno pokušali ući u postaju. Nitko nije uhićen, a fotografije pokazuju da su razbijeni prozori policijske stanice, dok su automobili oštećeni.

Motiv trećeg napada na istu policijsku postaju u dvije godine za sada nije poznat. Postaja je smještena u području poznatom po trgovini drogom.

“To je bio organizirani napad oko 40 ljudi koji su htjeli bitku. Nekoliko dana postoje tenzije s ljudima koji su spremni ući u bitku s policijom”, rekao je načelnik Champignyja Laurent Jeanne za televiziju BFM.

U Francuskoj je nakon završetka karantene kriminal u porastu

“Mali vođe bandi ne mogu nikoga impresionirati i neće nas odvratiti od naše borbe protiv trgovine drogom”, objavio je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerrald Darmanin te izrazio “punu podršku” policajcima.

U Francuskoj od okončanja karantene sredinom svibnja rastu kriminalne aktivnosti uslijed ekonomske nesigurnosti.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>