Published On: Uto, lis 28th, 2014

Pogledajte tko su zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavila danas utvrđene rezultate listopadskih općih izbora, poznati su zastupnici koji će od ove godine sjediti u klupama Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tako će deset mandata imati Stranka demokratske akcije (SDA). Sedam je izravnih i dva kompenzacijska mandata, a zastupnici koji će izravno biti u Zastupničkom domu su: Šefik Džaferović, Šemsudin Mehmedović, Sefer Demirović, Amir Fazlić, Asim Sarajlić, Mirsad Mujić, Senad Šepić, Halid Genjac, Nermina Kapetanović, dok je SDA-u pripao i jedan mandat iz Republike Srpske i to Sadiku Ahmetoviću.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) imat će šest mandata od kojih je pet izravnih i jedan kompenzacijski, a zastupnici će biti: Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Miroslav Milovanović, Milica Marković, Lazar Prodanović i Staša Košarac.

Iz Demokratske fronte zastupnici u državnom parlamentu bit će: Željko Komšić, Damir Bećirović, Mensura Beganović, Hanka Vajzović i Maja Gasal-Vražalica.

Pet zastupničkih mjesta pripalo je Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i to će biti: Đorđo Krčmar, Borislav Bojić, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Aleksandra Pandurević (SDS).

Koalicija HDZBiH, HSS, HKDU BiH, HSP Herceg-Bosne ima četiri mandata, a zastupnici koji će biti u Zastupničkom domu su: Borjana Krišto, Monika Tomić, Vjekoslav Bevanda i Nikola Lovrinović.

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH imat će, također, četiri zastupnika i to: Fehima Škaljića, Mirsada Isakovića, Mirsada Džonlagića i Damira Arnauta.

SDP će imati dva izravna i jedan kompenzacijski te će u zastupničke klupe sjesti: Saša Magazinović, Mirsad Mešić i Denis Bećirović, dok će po jedan kompenzacijski mandat imati Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 i čija će zastupnica biti Diana Zelenika te Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) i taj mandat pripao je Zaimu Backoviću.

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) osvojila je jedan izravni mandat i u državnom parlamentu predstavljat će ih Jasmin Emrić.

PDP-NDP će imati jedan kompenzacijski mandat i njihov zastupnik će biti Momčilo Novaković kao i DNS kojeg će u zastupničkom domu PSBiH predstavljati Jovan Vukovljak.

/Fena /HMS/