Published On: Čet, kol 26th, 2021

Pogledajte sjajnu atmosferu s otvaranja 22. MFF-a u Širokom Brijegu

22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

”Brojni su izazovi s kojima smo se suočili tijekom protekle dvije godine, no sretan sam da smo uspjeli i da danas ovdje s vama otvaramo 22. izdanje Mediteran Film Festivala”, rekao je to Tomislav Topić, u srijedu 25. kolovoza, na Otvorenom kinu u središtu Širokog Brijega.

Topić je istaknuo kako su organizatori mediteranskog festivala ovu godinu složili odličan program od 45 naslova, te da će uz projekcije u dva kina, paralelno ići i s projekcijama putem digitalne platforme na službenoj festivalskoj stranici.

”Prije dvije godine sam na ovoj pozornici plakao, prijatelji su mi rekli da je to bila najbolja reklama za festival”, rekao je u šali festivalski direktor i zahalio se publici i pokroviteljima festivala, bez čije podrške sve ovo ne bi bilo moguće.

Otvoren 22. MFF - Otvoren 22. MFF: Srce filma je u Hercegovini
Foto: PR / Otvoren 22. MFF

Pored filmova, MFF već desetak godina brine i za mlade te je i ovaj put dio ovog festivala i međunarodna filmska škola kroz koju srednjoškolci iz nekoliko zemalja, uz voditelje i mentore iz SAD-a, rade na izradi kratkog igranog i dokumentarnog filma.

”Kažu kako je srce filma u Hollywoodu, no nama je srce filma ovdje u Hercegovini”, rekla je to redateljica i medijska edukatorica Lucy Eagleson koja proteklih desetak godina vodi filmsku školu ovog festivala. Zajedno s kolegom, Tylerom Gundersonom, zahvalila se organizatorima i svima onima koji ih tijekom boravka u Hercegovini ‘prime i private kao svoje’.

”Mi se zaista tako i osjećamo. Nama je ovdje najvažnija ljubav, i u to smo se uvjerili i proteklih dana na setu, gdje funkcioniramo kao obitelj”, rekla je i dodala kako je najvažnije za mlade ljude ovdje da imaju prostor za kreativnost kako bi pokazali svoje priče, što im ova škola i pruža.

Video: Otvoren 22. Mediteran Film Festival: Srce filma je u Hercegovini

Prisutnima se na Otvorenom kinu u središtu Širokog Brijega obratio i Denis Zubac, ispred pokrovitelja HT Eroneta, kuće koja je podrška ovom festivalu više od deset godina.

Otvoren 22. MFF - Otvoren 22. MFF: Srce filma je u Hercegovini
Foto: PR / Otvoren 22. MFF

”Posebna je čast biti u središtu ovog događaja koji svake godine svojom kvalitetom potvrđuje svoju vrijednost na kulturnoj karti BiH ali i regije. Znamo kakva je bila prošla godina i s kakvim smo se izazovima nosili, stoga je večeras posebno zadovoljstvo biti ovdje i uživati u filmovima uživo”, rekao je Zubac.

Nakon službenog dijela, festival je otvoren projekcijom nagrađivanog dokumentarca “Lovci na tartufe”, autora Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa. Uz filmove iz konkurencije prvi dan festivala na programu u kinu Borak u suradnji s Filmskim centrom Sarajevo, pravnim nasljednikom arhive bosanskohercegovačke kinematografije, prikazano je sedam filmova. Na ovogodišnjem izdanju MFF-a bit će, kroz osam festivalskih programa, prikazano 45 filmova.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, trajat će do subote 28. kolovoza u Širokom Brijegu.

guest
nije obvezno
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x