Published On: Pet, lip 4th, 2021

Pogledajte kartu zaraženih koronavirusom po RH županijama: Za putovanja najbolji su otoci i Istra

Hrvatska udruga turizma aktivirala je aplikaciju ”Croatia COVID-19” koja prema bojama dijeli županije u Hrvatskoj i pokazuje kakvo je stanje u pojedinoj županiji.

Brojke se ažuriraju svaki dan, a temelje se na podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Želi li turist posjetiti Hrvatsku, s podacima od jučer karta bi mu pokazala kako je trenutačno najsigurnije posjetiti otoke Vis, Cres, Brač, Korčulu, Lošinj te cijelu Istarsku županiju. Kako su objasnili na stranici, zelena boja predstavlja mjesta gdje je dvotjedna incidencija manja od 25 na 100.000 stanovnika.

VIDEO Prvi prelazak granice s COVID potvrdom: Do sada ih je izdano oko 40.000

Većina Hrvatske u žutoj je zoni, ondje je cijela Slavonija, Dalmacija te Lika i Gorski kotar. Grad Zagreb, Zagrebačka, Varaždinska i Međimurska županija obojene su crveno, što znači da je stopa zaraze tamo nešto viša od ostatka Hrvatske, no pozitivno je to što nijedna županija nema tamnocrvenu boju koja predstavlja najveći rizik.

Osim toga, po županijama posjetitelji mogu vidjeti i broj novozaraženih u posljednja dva tjedna te tjedan dana, kao i broj aktivnih slučajeva. Odlično je što stranica po županijama pokazuje i sve aktualne epidemiološke mjere, od nošenja maski do broja ljudi dopuštenih na okupljanju.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x