Utorak, 23 travnja, 2024

POGLEDAJTE kako se Jašarević svađa sa sutkinjom i odbija ustati

Must Read

VEHABISTAN – Vehabija Mevlid Jašarević negirao je danas pred Sudom BiH krivicu za teroristički napad na Američko veleposlanstvo u Sarajevu 28. listopada 2011. godine.

Jašarević se na suđenju pojavio obučen u tradicionalno vehabijsko odijelo i nakon tri upozorenja sutkinje odbio je ustati i iskazati poštovanje prema institucijama BiH. Jašarević je sjedeći, odbivši nalog sutkinje da se ustane, kazao da je dobio pismo s uvredljivim sadržajem, koje je, kako navodi, i pored zabrane prepiske, “došlo” do njega od anonimnog pošiljatelja, na što ga je sutkinja upozorila da se danas izjašnjava o krivnji, a da će za sve ostalo imati priliku tijekom naredne faze postupka.

Mevlid Jašarević, Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić terete se da su pripadnici terorističke grupe organizirane unutar vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Cilj organiziranja ove grupe je da svojim djelovanjem prema institucijama i organima vlasti u BiH, institucijama i organima vlasti drugih država koje imaju diplomatska predstavništva u BiH, izrazi nezadovoljstvo položajem njihove zajednice i sličnih zajednica u zemlji, Europi i svijetu, te nasilno i terorističkim aktivnostima utječe na promjenu položaja navedenih zajednica.

Tužiteljstvo BiH ranije je najavilo da će odgovornost optuženih dokazivati iskazima 39 svjedoka i stručnih vještaka, a uz optužnicu je priloženo više od 100 materijalnih dokaza.

Maksimalna zaprijećena kazna za ovaj oblik terorizma iznosi 20 godina.

Optužnicu protiv Jašarevića podiglo je i američko Ministarstvo pravde, koje je navelo da je optužnica podignuta pred sudom u Washingtonu u 10 točaka, među kojima je pokušaj ubojstva američkih službenika ili zaposlenih, pokušaj ubojstva Amerikanaca unutar jurisdikcije SAD i napad smrtonosnim naoružanjem.

Jašarević (24), koji je rođen u Novom Pazaru, te Fojnica (21) i Ahmetspahić (22) iz Zenice nalaze se u pritvoru.(Fena/Srna)

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x