Published On: Sub, ruj 10th, 2016

Pogledajte kako je sin generala Šantića odgovorio na poruku jedne od lista za RH Sabor

Danas i sutra traju izbori za RH Sabor koji se održavaju i u XI izbornoj jedinici u kojoj se nalazi i BIH. Razne liste šalju sms-ovima pozive građanima za kog da glasuju, iako to ne bi smjele budući da izborna šutnja traje do u nedjelju navečer. Evo kako je Duje Šantić  odgovorio na jednu od njih.
 
14302405_10154662748457176_1492830164_n
Duje Šantić je sin nestalog generala Vlade Šantića čija je misteriozna smrt  tek ove godine dobila nešto veću pažnju javnosti nakon što se Duje skupa s obitelji i prijateljima u Mostaru krenuo u društveni aktivizam i vraćanje tog pitanja u žižu javnosti.
Šantićeva smrt dovodi se naime u vezu sa samim vrhom Armije BIH, a motivi ubojstva nejasni su.
General Vlado Šantić nestao je na području Bihaća, na kojem nije bilo sukoba između HVO-a i Armije BIH. Zadnje što se zna jeste njegov verbani sukob s Dudakovićem i sastanak u jednom restoranu u kojem je pretučen i nakon kojeg mu se gubi svaki trag.
Dudaković je inače bio u srpskim postrojbama u Kninu, kasnije se priključuje Armiji BIH, te je godinama priman čak i na Pantovčaku. Službeni Zagreb nikada nije pokrenuo istragu protiv Dudakovića. Službeni Zagreb zato uredno zaprima zahtjeve Sarajeva, dan danas, za istrage protiv HVO zapovjednika.
Zagreb je glavni grad hrvatske države. Država je sistem koji brine o svojim državljanima. RH je navodno država hrvatskog naroda a obitelj Šantić pripada hrvatskom narodu. Kao i njihov pokojni otac.
 
Nedugo nakon Šantićevog nestanka Ejup Ganić šalje sućut obitelji Šantić premda do danas njegova smrt nije potvrđena. Što je znao Ganić pa je poslao sućut, i što je sve “zaboravilo” neovisno Tužiteljstvo BIH, u ovoj državi antipravde ostaje i dalje obavijeno velom tajne.
Ejup Ganić poznat je po huškačkom govoru koji je održao jedne godine u Egiptu kada je braći Arapima povikao: “Braćo osvetite nas”. Nakon toga pobijena je francuska isusovačka misija u tom dijelu Afrike te hrvatska poslovna misija jedne građevinske tvrtke. Skandal je u Zagrebu zataškan. Ejup Ganić je odlikovan od strane Tuđmana potom mu je Pantovčak prema Tuđmanovom odlikovanju prije par godina uručio to odlikovanje.
Ejup Ganić najnormalnije se i danas šeće po Hrvatskoj. Hrvatska je država hrvatskog naroda, kaže Ustav.
Možda nije do države? Možda je do naroda?
Nakon što je u Mostaru održan skup potpore obitelji generala Vlade Šantića, Duje je pretučen u Mostaru. Mediji u Sarajevo jedva da su i primjetili vijest.
Usporedite tu medijsku reakciju sa svakim drugim događajem koji se dogodi u Hercegovini. Više odjekne verbalno dobacivanje nekom pojedincu koji je na sarajevskoj političkoj liniji nego fizički napad na sina generala koji traži kosti svog oca.
Dobro došli u BIH! Državu građana jednakih pred zakonom u svojim pravima i obvezama! Dobro došli u OHRistan. Zemlju najdraže ambasade i trećine od Inzka.
 

Poskok.info


 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x