Published On: Pon, tra 1st, 2019

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA VILA MEĐUGORSKE VIDJELICE NA HVARU I BETONIRANA PLAŽA PRED NJOM: Tri noćenja u ovoj kući koštaju 12.496 kuna. U rujnu…

Srce je turističke sezone i iako se mnogi bune kako imaju manje noćenja nego prije, među njima sigurno nije međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo kojoj se gosti redovito ukazuju u kući u Sućurju na Hvaru koju je kupila prije petnaestak godina, piše Slobodna Dalmacija.

Nije problem što je ona kupila kuću već što je bez ikakve dozvole, kako smo prije par dana otkrili, pred svojom vilom u uvali Blace betonirala plažu kako bi njeni gosti imali mjesto u prvom redu do mora za hvatanje sunčevih zraka i postavila ležaljke za pravi odmor.

Pobunili su se mještani jer odakle nekome pravo da prisvaja plažu za sebe i još je pri tome devastira, a Državne institucije djeluju tako da se ženi češće ukazuje Djevica Marija nego komunalni redari Općine Sućuraj ili Inspektorat.

– Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju – svjedoči profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

Slobodna Dalmacija

Ona i njezina obitelj uporno ukazuju na prekomjerno betoniranje obale istočnog dijela Hvara, zbog čega se često nađu u problemima poput ovih:

– Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom… Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale i do kada misle prijetiti svima koji traže poštivanje zakona RH – pita se Suzana.

U zemljišnim knjigama kao vlasnici imanja navode se Mirjana i Marko Soldo, a osim što je nelegalno betonirala plažu još joj fali i koncesijsko odobrenje za postavljanje toliko ležaljki.

Vidjelicu su iz Slobodne pokušali kontaktirati, ali bez većeg uspjeha. Više sreće imali su kolege iz 24sata.

– Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati – kratko im je objasnila vidjelica.

FOTOGALERIJA: Betonirana plaža i vila međugorske vidjelice na Hvaru

Po prijavi Slobodne od 25. srpnja, Državni inspektorat obavio je nadzor pred vilom “Veronika”, ali eto, što ćete, tamo nisu nikoga zatekli pa zato ne znaju tko je betonirao more:

– Na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavljen je inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dimenzija 24 x 2 metara, djelomično obloženo kamenim pločama. U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenuti upravni inspekcijski postupak – najavili su iz Državnog inspektorata RH.

Slobodna Dalmacija

Županiju Splitsko-dalmatinsku također su, podsjetimo, pitali što misle o ovome i vjeruju li njihovim fotografijama. Iz Odjela za pomorstvo i turizam osuđuju uništavanje prirode i iz njihovih riječi može se zaključiti da je osoba koja je postavila ležaljke trebala za njih tražiti i koncesijsko odobrenje.

– Vaša prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj – najavili su iz Županije.

Ako poželite odmarati na ‘privatnoj’ plaži u Uvali Blaca, prvi slobodan termin Booking.com nudi tek u rujnu, a tri noćenja za dvije osobe koštat će vas 12.496 kuna.

Ovo zdanje, dakle, nema koncesijsko odobrenje, nema zapravo nikakvu dozvolu, počinitelj uzurpira pomorsko dobro, mještani su prijavili, prijave nisu zaprimljene. Ali sad su iz Županije rekli da će biti. To znači da samo treba iskreno i svim srcem vjerovati da neće završiti na palmi u parku, piše Slobodna Dalmacija.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
2 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Poskoce – imali ikakvih novosti oko Izbornog Zakona u svezi s Gospinim Planom za kuglicu nam zemaljsku …
Oce li sad Rusi doci u Medjugorje (kao podrska HDZu BiH) posto smo vidjeli da Ukrajinci nemogu ostati nikako …

Anonimac

i opisi nam razliku izmedju pravoslavne vjere Ukrajinaca i Rusa i svo to u odnosu na bratsku religiju katolika hrvata koji obitavaju na podrucju Medjugorja …. odnosno kak na to gledaju Vidioci i HDZ BiH i Co … odnosno UDBASIJA u habitima …
Oceli ista ostat poslije Putinova pusinga u ukrajini …