Published On: Sri, kol 4th, 2021

Pogledajte dramatičnu snimku požara kod Planog, objavili su je vatrogasci

POŽAR u Segetu Gornjem ulazi u treći dan i još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je u njemu izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Cijelu su noć, kao i prošlu, vatrogasci ostali na požarištu Segeta Gornjeg, koje se jučer popodne nakon što je ujutro stavljeno pod nadzor vatrogasaca ponovo aktiviralo. Iako je požar ujutro bio gotovo ugašen, rasplamsao se i u kratkom vremenu totalno raspirio put Planog i Labina.

Tijekom popodneva na požarištu od Segeta Gornjeg preko Planog do Labina bila su 123 vatrogasca s 54 vozila, a osim dva kanadera i dva air-tractora u pomoć su im stigle i Državne intervencijske postrojbe iz Splita i Dubrovnika, vatrogasci s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije, iz susjednih županija, ali i vatrogasci s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Zbog gašenja je požara u jednom momentu za cijeli promet bila zatvorena i županijska cesta Plano-Prgomet pa su se vozila preusmjeravala zaobilazno.

Policija je očevidom utvrdila kako je uzrok požara bilo iskrenje dalekovoda do čega je došlo zbog građevinskih radova.

Pogledajte dramatičnu snimku vatre kod Planog koju su objavili vatrogasci Grada Splita.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x