Published On: Pet, ožu. 31st, 2017

PODUZETNIK GODINE: Zapovjednik vatrogasnog nelegalno prodavao vodu građanima

Banjalučka policija dostavila je danas Okružnom javnom tužiteljstvu u tom gradu izvještaj protiv Ž.V. (1953) iz Banje i Ž.K.(1954) iz Banja Luke.

Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove zapovjednika profesionalne teritorijalne vatrogasne postrojbe u Banja Luci, iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne postrojbe, vršio prodaju vode građanima u naseljima koja su imala problema s vodoopskrbom, kao i drugim pravnim osobama, iako nije imao nikakve ovlasti za prodaju vode.

Također, u namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, spomenuti je uništio financijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od oko 363.800 KM, priopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Ž.K. se sumnjiči da je obavljajući poslove šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne postrojbe propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom zapovjednika profesionalne vatrogasne postrokbe, Ž.V., čime je i nastupila šteta u proračunu Grada Banja Luka.

Ovim osobama stavlja se na teret da su počinili kaznena djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti i falsificiranje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer