Published On: Pon, lis 5th, 2020

PODSJETIO NA DOGAĐAJ IZ 1972. Milanović o Žarku Puhovskom: On je najnečasnija pojava na hrvatskoj javnoj sceni… Druker, ništarija

“O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.”

Predsjednik RH, Zoran Milanović, u ponedjeljak ujutro na Facebooku je napisao novi status.

Ovog puta prozvao je analitičara Žarka Puhovskog.

Naime, Puhovski je jučer osudio Milanovićevu poruku zastupnici Nove Ljevice Radi Borić, koju je nazvao prevrtljivom i nebitnom političarkom. Ali nije dugo trebalo čekati za predsjednikov odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.

Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić – Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još.

Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas.”

 

Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar…

Posted by Zoran Milanović on Monday, October 5, 2020

 

 

Puhovski sinoć komentirao Milanovića

Povod Milanovićevoj objavi je sinoćnje gostovanje Žarka Puhovskog na RTL-u. Puhovski je tada komentirao Milanovićeve izjave posljednjih dana.

“On zbilja nije fikus. On je kaktus mimoza. On se stalno vrijeđa, osjetljiv je i onda počne bodlje izbacivati i to tako da vi na njemu vidite da on kad skoči u rečenicu, ni on ni dragi Bog ne zna kako će rečenica završiti. To je postalo opasno, ne zato što bi uništilo državu, nego zato što uništava institucije koje su kod nas ionako slabe”, smatra Puhovski.

“On bi htio biti Vladimir Bakarić. Bakarić je bio jedini čovjek u povijesti Hrvatske koji je bio najpametniji i najmoćniji i to je bilo moguće u onom sustavu. To više nikad nije moguće”, kazao je Puhovski među ostalim.