Published On: Uto, velj 9th, 2021

PODRŽAT ĆE IZBORNI ZAKON? Nikšić pozvao SDA i HDZ BiH da podrže Irmu Baraliju

Čelnici SDP-a BiH i Naše stranke u Mostaru su razgovarali s predstavnicima gradskih odbora tih stranaka o nastavku sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Mostar na kojoj bi se trebao birati novi mostarski gradonačelnik.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ustvrdio je kako su ovih dana vijećnici BH bloka (SDP BiH, Naša stranka) izloženi “neprimjerenom i neprincipijelnom pritisku” te je pozvao Koaliciju za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) da na sutrašnjem nastavku konstituirajuće sjednice podrže kandidaturu Irme Baralije za mjesto gradonačelnice, prenosi Fena.

Nikšić je kazao kako sumnja u iskrenost izjava SDA i HDZ-a BiH o integrativnim procesima i europskom Mostaru, te ih je pozvao da glasovanjem za Irmu Baraliju dokažu svoju iskrenost.

– Cijenimo da time imamo taj integrativni proces, da će to biti promjena i da ćemo praktično svi zajedno graditi europski Mostar. Na taj način nijedan od ovih blokova ne bi bio poražen, ne bi izgubila ni bošnjačka ni hrvatska strana, a dobila bi bosanskohercegovačka strana. Imali bismo vlast koja bi se borila za prava svih građana Mostara – poručio je Nikšić.