Published On: Wed, Aug 12th, 2015

PODRŠKA IZ BROJNIH ZEMALJA Svjetski moćnici šalju sućut obitelji i "stoje uz hrvatski narod"

Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond u priopćenju je snažno osudio vijest o navodnom ubojstvu hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka.
– Ako su ova izvješća točna, najsnažnije osuđujem navodno brutalno ubojstvo hrvatskog građanina Tomislava Salopeka od strane ISIL-a u Egiptu, navodi Hammond u priopćenju.
– Moje misli i suosjećanje su s njegovom obitelji, kolegama i s cijelim hrvatskim narodom. Britanija će biti uz Egipat i Hrvatsku u nastavku protivljenja ovom nečovječnom tipu terorizma, naveo je još Hammond.
Podršku Hrvatskoj dale su i Sjedinjene Američke Države. Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu u priopćenju je navelo kako su “duboko uznemireni izvješćima o ubojstvu hrvatskog građanina Tomislava Salopeka”.
– Naše su misli s njegovom obitelji, prijateljima i hrvatskim narodom. Ako vijest bude potvrđena, ubojstvo gospodina Salopeka bit će zapanjujući zločin koji predstavlja samu srž ISIL-ove ekstremističke agende. Snažno osuđujemo brutalnost prema nevinim žrtvama diljem Bliskog istoka, navodi se u priopćenju.
– Sjedinjene Države stoje rame uz rame s Hrvatskom i svim našim partnerima u borbi protiv terorizma, kažu još u američkom veleposlanstvu u Zagrebu, piše Jutarnji.
Njemačko ministarstvo vanjskih poslova također je osudilo izvješća o ubojstvu Tomislava Salopeka.
– Ovaj gnjusan čin iznova pokazuje da je fanatična ideologija ISIS-a prijetnja svima nama, navode u Berlinu i napominju da će Njemačka, u suradnji s međunarodnim partnerima, nastaviti činiti sve što je moguće da suzbije ISIS, “ne samo vojno, nego iznad svega politički”.
Dnevnik.ba