Published On: Pet, ruj 28th, 2018

Podignuta tužba protiv Ronalda za silovanje: Isplatio je za šutnju, priča se ponovno aktivirala?

Prije nekoliko godina jedna je Amerikanka optužila Cristiana Ronalda za silovanje. Svoju je priču iznijela njemačkom tjedniku Der Spiegel koji je u posjedu i Ronaldove izjave koja, djelomično, potvrđuje njegove navode, piše Jutarnji list.

Der Spiegel je pisao kako je Mayorga optužila Ronalda za silovanje te da je on opovrgnuo sve optužbe rekavši kako se radilo o sporazumnom seksu. Kasnije se doznalo da su odvjetnici dviju strana postigli dogovor kojim je Ronaldo isplatio Mayorgi 375.000 dolara uz obavezu da više nikada ne spomene taj slučaj.

No, sada se priča ponovno pojavila u javnosti, Mayorga više ne namjerava držati jezik za zubima. Za Der Spiegel je otkrila zašto je odlučila progovoriti, opisala je kako je upoznala Ronalda, kako ju je silovao, kako je došlo do nagodbe te kako i dalje trpi posljedice tog događaja, a njezin novi odvjetnik, Leslie Mark Stovall (65), podigao je novu tužbu protiv Ronalda nakon što je mjesecima proučavao slučaj.

“Naš je cilj poništiti nagodbu i ugovor o šutnji. Kathryn nije bila sposobna potpisati takav ugovor zbog stanja u kojem je bila i psihološke štete koju je pretrpjela kao rezultat zlostavljanja. To čini njihov ugovor nevažećim”, rekao je odvjetnik.

On smatra da su Ronaldovi odvjetnici morali znati u kakvom je stanju Mayorga i to su namjerno iskoristili, Istaknuo je i da Mayorga pati od PTSP-a kao posljedice seksualnog nasilja koje je pretrpjela od Ronalda.

Policija je kontaktirala Mayorgu već nekoliko puta u posljednjih par tjedana i ponovno je ispitala jer u Nevadi seksualni prijestupi nikad ne zastarijevaju ako su prijavljeni na vrijeme, prenosi jutarnji.hr

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare