Published On: Pon, sij 24th, 2022

Podignuta optužnica protiv Komšićevog savjetnika: Reketom pretukao čovjeka

Tužitelj je u formulaciji optužnog prijedloga naveo da postoji osnovana sumnja da je Jovanović izvršio kazneno djelo laka tjelesna povreda iz člana 122. Kaznenog zakona.

U optužnici protiv lidera LDP ističe se da je Jovanović u uračunljivom stanju, svjestan djela koje čini, teniskim reketom nanio povrede Ivkoviću u predjelu glave i ruku.

Uvjetna kazna

“Da bi potom, pošto je oštećeni Žarko Ivković počeo se udaljavati od njega, krenuo za njim i u trenutku kada mu se približio nastavio da mu zadaje udarce teniskim reketom u predjelu leđa i ruku, uslijed kojih je oštećeni zadobio lake tjelesne povrede u vidu višestrukog nagnječenja poglavine, oguljotine promjera 15 centimetara u slabinskom predjelu s lijeve strane, nagnječenja u slabinskoj regiji, razderno nagnječenu ranu promjera oko 1 centimetar u predjelu lijevog lakta i nagnječenje lijevog ručnog zgloba“, precizira se u optužnici.

Tužiteljstvo je zatražilo da se Jovanović proglasi krivim i odredi mu se uvjetna kazna i to tako što će sud utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci koja se sprovesti pod uvjetom da Jovanović ne napravi novo kazneno djelu u naredne dvije godine.

Podsjećamo, ranije je u izjavi za portal Nova.rs, pravni zastupnik „Fizio centra“, Dejan Dubajić rekao je da ga je klijent pozvao u 16.52 sati, te mu rekao da je u tijeku tuča, i da ga teniskim reketom tuče političar Čedomir Jovanović.

Prema riječima ljudi koji su se zatekli na mjestu incidenta, oni su pokušali da vlasnika klinike obrane od Jovanovića, ali je on užurbano otišao.

Dnevnik.ba

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
4 mjeseci prije

UZP jci dobiju osip od Cede ..a TEK od predsjednika komšića zlatnog ljijana

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
4 mjeseci prije

A jel to tebi čedo valja?

Ištvan
Ištvan
Šta ti kažeš na ovo?  Ištvan
4 mjeseci prije

Valja vjerojatno. Oko tebe samo ljigavci ko čedo žive.

zoro
zoro
4 mjeseci prije

Cedo je u Srbiji slabiji od bezalkoholnog piva:
Bezalkoholno pivo =0,5 %
Cedo na izborima = 0,3 %

Maxo
Maxo
Šta ti kažeš na ovo?  zoro
4 mjeseci prije

Dobra, dobra- eo lajk.

Domagoj
Domagoj
4 mjeseci prije

Nasilnik,narkoman i savjetnik janjičara seyde.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

To su ti bliski komsicevi kulturni gradani.