Published On: Sub, stu 18th, 2017

Podignuta optužnica protiv Josipa Šimića

Sarajevsko Županijsko tužiteljstvo okončalo je istragu i podignulo optužnicu protiv Josipa Šimića Đinđića za krivotvorenje isprava, prevara i lažnog predstavljanja. Optužnica koja je proslijeđena Općinskom sudu Sarajevo na potvrđivanje, Šimića tereti za šest krivotvorenja dokumenata, tri prevare i lažno predstavljanje.

– Predmet je formiran nakon što je ovom Tužiteljstvu dostavljen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kojem je navedeno da postoji osnov sumnje da je Josip Šimić Đinđić koristio krivotvoreni dokument te agencije predavši ga Tužiteljstvu BiH 28. kolovoza – naveli su u Županijskom tužiteljstvu.

Napominju i da je to Tužiteljstvo kao stvarno i mjesno nadležno podignulo optužnicu, prenosi BIRN-Justice Report.

Šimić je ranije priveden nakon što je Tužiteljstvo BiH primilo izvješće SIPA-e u kojem se navodi da ta agencija nije sudjelovakla u praćenju vršiteljice dužnosti glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Ružice Jukić, a što je utvrđeno internom kontrolom.

Interna kontrola je pokrenuta nakon što je novinar Josip Šimić podnio kaznenu prijavu protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića, a koji je izjavio da je u pitanju “krivotvoreni dokument” SIPA-e u kome se kao prilog navode shema kretanja Tadićeve i njeni razgovori s Jukićevom./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x