Published On: Ned, ruj 1st, 2019

Počinje Street Arts Festival u Mostaru

Osmi po redu Street Arts Festival u Mostaru službeno će biti otvoren večeras prvom samostalnom izložbom “Storytelling in Collage” mostarke Dolores Veladar Perić u Galeriji “Mujaga” u 19 sati.

Prvi današnji programi su jutarnje street art radionice za djecu na igralištu u Kalhanskoj ulici (Partizanovom igralištu), u sklopu koncepta Grad Ideaa, koje će voditi umjetnik iz Zagreba Mario Miličić-MANE MEI.

Na toj lokaciji jučer je održana arhitektonska, glazbena sportska radionica te performans cirkusantice Nikoline Majdak.

Danas će stizati umjetnici iz Sarajeva, Tuzle, Njemačke i Brazila, a oslikavanje murala će pored igrališta, također početi na Bulevaru, priopćili su organizatori.

Nakon otvaranja izložbe, večeras će publika imati priliku doživjeti prostor igrališta na glazbenom događaju “PartYzen”, gdje će nastupiti kolektiv Jah Forcefield iz Sarajeva.

Street Arts Festival proteklog tjedna je ugostio Lunara – jednog od najutjecajnijih street art umjetnika iz Hrvatske i regije, koji je oslikao mural na zidnoj površini Galerije Virus.

Građani Mostara aktivno su se uključili u ovu umjetničku festivalsku priču apliciranjem svojih zidnih površina za oslikavanje i to je dalo na značaju kolektivitetu te buđenju kolektivne svijesti o umjetnosti i javnom prostoru.

Urbani markeri koji nastaju u produkciji festivala šire se u jednu od najljepših galerija ulične umjetnosti na našim prostorima te psotaju turistička atrakcija. Street Arts Festival u Mostaru trajat će do 8. rujna 2019. godine.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare