Published On: Pet, pro 2nd, 2016

"POČINJE ERA MIRA": Trump najavio prestanak rušenja drugih vlada i sankcije za tvrtke koje sele proizvodnju. Je li ovo kraj globalizacije?

“Uništit ćemo IDIL. Istovremeno, vodit ćemo se novom vanjskom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti. Prestat ćemo rušiti vlade i režime”, rekao je Trump u prvom obraćanju tijekom “turneje zahvalnosti” u Cincinnatiju, prenosi Washington Examiner.

Naglasio je da će SAD surađivati sa svakom zemljom koja je zainteresirana da uništi takozvani IDIL, prenosi TASS.
Obećao je da će “izliječiti duboke rane Amerike” navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti, navodi AFP.
“Mi smo jako podijeljena nacija, ali nećemo biti podijeljeni još dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradit ćemo posao kako treba. Osuđujemo netrpeljivost i predrasude u svakom obliku i odbacujemo jezik isključivosti i podjela”, rekao je Trump pred više tisuća pristalica u areni u Cincinnatiju.
U Indiani, koju je prethodno posjetio ponovio je da će izgraditi zid duž američko-meksičke granice.
“Ljudi govore ‘Mislite li da će Trump izgraditi zid?’ Verujte mi, izgradit ćemo zid”, poručio je Trump u kratkom obraćanju osiguranju u kompaniji za proizvodnju klimatskih uređaja u Indiani.
On je dodao da će zid imati “vrata” kroz koja će moći prolaziti legalni imigranti, prenosi Tanjug.
Također je ponovio kako će tvrtke koje presele poslovanje iz Sjedinjenih Država kako bi drugdje proizvodile jeftinije, snositi zbog toga “posljedice”.
Kraj globalizacije?
“Oni neće moći i dalje napuštati SAD, a da zbog toga ne snose posljedice. Gotovo je s tim. Gotovo”, poručio je Trump tijekom posjete kompaniji u Indiani za koju tvrdi da je spriječio njezino preseljenje i tako sačuvao više od 1.000 radnih mjesta.
Trump je u četvrtak krenuo na, kako ju je nazvao, ” turneju zahvalnosti” u okviru koje je prvo posjetio Indianu, potom održao govor na skupu u Cincinnatiju u saveznoj državio Ohio.
Ohio je jedna od ključnih saveznih država, koja je pomogla Trumpu da na izborima pobjedi bivšu državnu sekretarku SAD-a Hillary Clinton.