Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

KRAJ UCIJENJENOG “LIDERA”: Gasi se Mesićev ured, slijedi li konačno optužnica za veleizdaju zemlje ili će Hrvatska i dalje biti polusuverena provincija?

Must Read

Lik i djelo Stjepana Mesića obavijeno je velom tajne. Uz njega se vežu ozbiljne optužbe kako je od 1994-e godine zapravo ucijenjen Haagom, kako je od tada do danas zapravo strani agent u rukama stranih sila, koji je kroz dva predsjednička mandata kršio Ustav RH, zakone RH , odavao državne tajne , podrivao nacionalnu sigurnost, i sudjelovao u propagandnom djelovanju protiv Hrvata u BiH, kriminalizirajući hrvatski vojni i politički vrh. On je koautor mita o prodaji Posavine, mita koji je izvrijeđao tisuće obitelji poginulih hrvatskih branitelja u Posavini, mita koji je demaskiran objavom knjige Novice Simića “Operacija Koridor 92”, srpskog generala koji je potanko pojasnio kako je vojno osvojio Posavinu. Jer o izdaji i prodaji pričaju samo neupućeni, kao i krajiški Srbi i oni kojima ništa nije sveto.

Od 1994-e do danas Mesić potpuno mijenja retoriku, ucijenjen mogućnošću da kao najmoćniji čovjek poslije Tuđmana završi u Haagu. Osim retorike mijenjao je i naziv vlastite knjige. Pa je tako njegovo prvo izdanje knjige “Kako sam rušio Jugoslaviju” preinačen u naziv “Kako su rušili Jugoslaviju”. Iako je prve izbore dobio upravo uz imidž Tuđmanovca, Mesić je godinama radio na detuđmanizaciji Hrvatske. No kroz tu detuđmanizaciju protureno je nešto mnogo gore. Dekroatizacija Hrvatska. Ta zemlja je danas društvo u kojem je reći da si hrvatski patriot desničarenje i nacionalizam. Istovremeno u BIH Mesić propagiram BH patriotizam.

U BIH to znači pak da si ljevičar. Ako si BH nacionalist također si ljevičar. Godinama je kao Predsjednik RH bio dužan štititi interese Hrvata  van RH. Nakon tenkovskog upada u Hercegovačku banku, koja je ni kriva ni dužna , optužena a potom opljačkana od OHR-a u BIH, Mesić je pozdravio taj čin. Hrvatsku samoupravu koja je proglašena kao odgovor na protuustavne amandmane Roberta Barrya Mesić je osudio, umjesto da kao predsjednik RH koja je supotpisnica Ustava BIH zatraži zaštitu tog međunarodnog ugovora.

Nikada pravosudna tijela RH nisu optužila za nacionalnu izdaju. Iako je materijala napretek. Ostaje li Mesić nakon financijske zaštite i bez zaštite međunarodnih pokrovitelja koji ga i jesu doveli na vlast? Počinje li konačno vrijeme svijetle pravde u RH? Ako su mu pokrovitelji prošlost, je li to znači da bi konačno i Krešimir Zubak, Mesićeva verzija u BIH mogao pred lice pravde? Nije red da mu se samo generali tamo znoje…

Vlada izmjenama i dopunama Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, koje su na dnevnom redu sjednice u srijedu, predlaže da se bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću zbog “trenutnih gospodarskih uvjeta” ukine trajno pravo na ured, osobnog vozača i službeno osobno vozilo, dok bi mu na teret državnog proračuna i dalje ostalo pravo na fizičku zaštitu.

Izmjene zakona Vlada predlaže u hitnom postupku, a stupile bi na snagu 1. lipnja kako bi se bivšem predsjedniku, kako stoji u obrazloženju, omogućio primjereni rok za dovršetak započetih aktivnosti, kao i rješavanje radnopravnog statusa državnih službenika zaposlenih u uredu.

Prema sadašnjim odredbama zakona, Mesić može posebna prava predsjednika po prestanku obnašanja dužnosti koristiti trajno, dok drugi „bivši“ predsjednici ta prava mogu uživati najviše pet godina, a Vlada to sada želi promijeniti jer smatra da je “opravdano i razumno utvrditi prestanak istog prava za bivšeg predsjednika Republike Hrvatske koji je navedeno pravo do sada već koristio u razdoblju duljem od pet godina“.

Vlada, stoji u obrazloženju, drži da su izmjene koje predlaže primjerene trenutnim gospodarskim uvjetima u Hrvatskoj, „posebice uzevši u obzir da navedeni ured nema javno objavljeni učinak svoga poslovanja koji bi opravdao njegovo financiranje“, a očekuje se da bi se tim izmjenama u državnome proračunu uštedjelo oko 600 tisuća kuna godišnje.

Mesić je bio predsjednik Republike u dva mandata, od 2000. do 2010. godine.

Poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -