Published On: Pon, stu 6th, 2017
#3rd |

Počelo suđenje za trostruko ubojstvo u Donjem Vakufu

Čitanjem optužnice pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku počelo je suđenje Sabahudinu Habibu za trostruko ubojstvo počinjeno 21. ožujka ove godine u selu Sokoline nadomak Donjeg Vakufa, te Arnelu, Sanelu i Avdi Habibu koje opružnica tereti za srečavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Oni su fizički onemogućili dvojicu šumara i treću osobu koja je bila angažirana za prijevoz da obave odvoz drveta i pored toga su fizički napali ubijene kada su pokušali snimiti cijelu situaciju mobitelom.

Sabahudin Habib je 21. ožujka u poslijepodnevnim satima hicima iz automatskog oružja usmrtio tri osobe, od kojih jednu iz niskih pobuda, kazao je kantonalni tužitelj Šaćir Hadžić.

Prije ubojstva tijekom svađe na lokalnom putu kada su optuženi traktorom zapriječili put trojci ubijenih prvooptuženi je zaprijetio.

Nećeš moći proći. Past će mrtva glava, obratio se Sabahudin tog kobnog poslijepodneva ubijenom Ševki Draginoviću sa kojim je bio u dugogodišnjoj svađi.

Prema navodima iz optužnice Sabahudin Habib je ispalio više metaka iz automatske puške i usmrtio Omera Bašića, Ševku Draginovića i Ferida Rahmanovića. Savakog od ubijenih pogodio sa po tri metka u leđa!

Nakon čitanja optužnice trojica optuženih su samo kratko kazali da su razumjeli šta im se stavlja na teret, dok je Avdo Habib (75), kao i prilikom izjašnjavanj o krivnji imao šta reći.

Jesam razumio, ali to nije bilo tako, kazao je sedamdesetpetogodišnjak.

Prvooptuženog Sabahudina po službenoj dužnosti brani travnički odvjetnik Bekir Ferizović, dok su ostala trojica došli bez odvjetnika. Ipak, Arnel Habib je  zatražio odvjetnika po službenoj dužnosti što mu je i odobreno, a odlučio se za travničkog odvjetnika Seada Agića. Preostala dvojica i dalje su mišljenja da im ne treba branitelj.

Mislim da mi ne treba odvjetnik, ako bude pravde i istine, kazao je Avdo Habib, što je izazvalo uzdahe i jecaje u publici gdje su sjedili članovi obitelji ubijenih, njih 13.

S obzirom da Arnel Habib zatražio odvjetnika i dobioodvjetnika po službenoj dužnosti glavni pretres je prekinut, a nastavak je u drugoj polovini ovog mjeseca za kada su zakazana dva termina. Sabit Habib, koji se nalazio na istoj optužnici, ranije je priznao krivicu i osuđen je na godinu dana zatvora za kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih sredstava i sprečavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x