Published On: Uto, stu 9th, 2021

Počele pripreme za vraćanje nadležnosti RS-a, Dodik demantirao Escobara

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da su predstavnici vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na današnjem sastanku odlučili sutra uputiti prijedlog za održavanje posebne sjednice NSRS i da se postavi na dnevni red informacija vezana za nadležnosti koje su prenesene.

– Nema posebnih dopuna i izmjena u zaključcima. Sve je bilo protuustavno – rekao je Dodik.

Istaknuo je kako će predložiti najmanje pet zakona kojim će Republika Srpska vratiti prava koja su joj oduzeta.

– Prvi je raspolaganje vojnom imovinom, a regulirat ćemo i pravosuđe – rekao je Dodik na konferencije za novinare, prenosi RTRS.

Dodik je istaknuo da će se, između ostalog, razmatrati informacija o prijenosu nadležnosti.

– Osnovno je da će se razmatrati informacija o prijenosu nadležnosti koje se odnose na obranu, neizravne poreze, Visoki sudsko i tužiteljsko vijeće. Dogovarali smo tko će biti predlagači. Ostajemo pri tome što smo planirali i ranije. Rok do šest mjeseci da se predloži normativa – rekao je Dodik.

Nakon skupštine će se, navodi Dodik, napraviti akcijski plan.

– Svi smo opredijeljeni da ovo podržimo do kraja. Ono što je Escobar rekao poslije, da sam ja spreman da razmislim o nečemu, rekao sam mu da idemo s informacijom i da ćemo dati rok od šest mjeseci da se to uredi kako treba – izjavio je Dodik.

Istaknuo je da je vladajuća koalicija jedinstvena.

– Nakon skupštine ćemo opet sjesti i napraviti plan za provođenje ovoga što smo dogovorili i jedinstveni smo da to podržimo do kraja – dodao je Dodik.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će posebna sjednica parlamenta RS o prijenosu nadležnosti biti održana u najskorije vrijeme ako sutra dođe zahtjev.

U Banja Luci je održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

Tema sastanka bila je aktualna politička situacija u BiH i Republici Srpskoj, kao i teme od vitalnog značaja za budućnost Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Prisutni su bili i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

mislite kockasti dudek laze po ko zna koji put vas skutore i genogidase

Dunja
Dunja
1 godina prije

Ma kakav Esko. Došao da pojede koju desetku, ubode koju bosančicu i nazad kući u hegemon.