Published On: Uto, pro 24th, 2019

Počela proslava Božića u Betlehemu

Tisuće kršćanskih hodočasnika okupilo se u Betlehemu, Isusovom rodnom mjestu, uoči proslave Badnjaka.

Crkva Rođenja, u kojoj kršćani vjeruju da se Isus rodio, ugostit će palestinske dostojanstvenike i hodočasnike iz cijelog svijeta za ponoćnu misu.

Uniformirani palestinski izviđači koji su nosili žute i zlatne ogrtače paradirali su pored okupljenih posjetitelja na trgu Manger, koji je ukrašen velikim božićnim drvcem, a svirali su bubnjeve i gajde.

Nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, glavni katolički svećenik u Svetoj zemlji, prošao je kontrolni punkt izraelske vojske od Jeruzalema do Betlehema uoči blagdanskih molitvi, gdje su ga pozdravili ugledni članovi Betlehemske kršćanske zajednice.

Pizzaballa je rekao kako se nada će svi kršćani, a posebno mladi, učiniti nešto za svoje društvo i obitelji, prenio je AP.

Božićne svetkovine obično su poticaj za betlehemsku ekonomiju i sve manje kršćansko stanovništvo Svete zemlje, koje se smanjivalo tijekom desetljeća u odnosu na opće stanovništvo.

Palestinska ministrica turizma Rula Maaya rekla je kako je broj stranih turista koji posjećuju Zapadnu obalu porastao na 3,5 milijuna u 2019. godini, sa tri milijuna pgodinu ranije. Najmanje 15.000 hodočasnika boravilo je preko noći u Betlehemu za Božić prošle godine, rekla je ona.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare