Published On: Sat, Aug 24th, 2013

Počela gradnja hotela vrijednog 17 milijuna KM u Sarajevu

U sarajevskom naselju Čobanija danas je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera.

Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak. Završetak izgradnje je planiran za listopad naredne godine, a ukupna vrijednost investicije je 17 milijuna KM.

Investitor projekta je SEIC – Društvo za ulaganje u južnu Europu, koje sačinjavaju neke od najvećih financijskih i nekretnina tvrtke iz EU i zemalja Zaljeva, 3Y Fur Logistic und Projekt Betreuung GmBH, ICD članica IDB grupe, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim for Real Estate, Masarat Construction, Annahdah Medical i ostali.

SEIC je na području Bosne i Hercegovine angažiran na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, business consulting, obnovljiva energija i turizam. Fokus je ove godine bio na ulaganju u tržište nekretnina i turizam. Nakon investicije u izgradnju kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru, kojim će centru grada pružiti novu vizualnu siluetu, pažnju su usmjerili na još jedno gradsko središte – čobane.

Budući da korištenje parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta, neće biti moguće zbog osobne sigurnosti građana, investitor je preuzeo sve neophodne mjere zaštite zelenih površina, te se obvezao da će po okončanju građevinskih radova preurediti park i obogatiti ga novim sadržajima, priopćeno je iz SEIC-a.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je arhitekti Dušanu Jovanoviću iz biroa” Argentaria” iz Sarajeva, a prvu fazu građevinskih radova izvodi jedna od najvećih europskih građevinskih kompanija Strabag.