Published On: Sun, Jul 19th, 2020

Počasni građanin Sarajeva i Komšićev savjetnik osim što je pretukao doktora, prekršio i karantenu?

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, počasni građanin Sarajeva i savjetnik drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pretukao je reketom za tenis D. I. (41) vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju.

Napad se dogodio jučer oko 17 sati na Novom Beogradu u ulici Milutina Milankovića broj 1 ispred Klinike za fizikalnu terapiju u vlasništu D. I.

Kako je vlasnik klinike posvjedočio policiji, iz crnog džipa je “izašao političar Čedomir Jovanović i napao ga reketom za tenis”, piše Blic.

Prema policijskom izvještaju, a na osnovu svjedočenja D.I., Jovanović mu je zadao više udaraca u predjelu glave i tijela.

-Stajao sam sa vozačem Čedomira Jovanovića i pričao, kada je on izašao iz automobila i bez razloga počeo da me udara reketom po tijelu. A onda je bijesno krenuo prema kolima i otišao. Bio sam u šoku ne znam zašto me je napao niti koji je razlog – rekao je D. I. za “Novosti”.

Na mjestu incidenta našlo se nekoliko ljudi, koji su pokušali da vlasnika klinike obrane od Jovanovića, ali on je pobjegao kada je vidio da prolaznici prilaze.

Povrijeđeni doktor je nakon iskaza koji je dao policiji otišao u Urgentni centar, kako bi mu sanirali povrede koje je zadobio po leđima i glavi.

Po nalogu Trećeg osnovnog tužiteljstva u Beogradu, policija provjerava događaj u kojem je lider LDP-a napao vlasnika centra za fizikalnu terapiju na Novom Beogradu.

-Vrše se provjere događaja, u tijeku je prikupljanje informacija od svih nazočnih osoba, pribavlja se medicinska dokumentacija za osobu kojoj su nanijete povrede, uzimaju video snimci – rekla je za “Tanjug” glasnogovornica tužiteljstva Maja Delić.

Pored toga, kako je dodala, vrše se i provjere je li Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju od Covida 19, prekršio karantenu, odnosno je li karantena naložena.