Published On: Tue, Oct 13th, 2015

Pobunjenici pogodili veleposlanstvo Rusije u Siriji, na desetine povrijeđenih (VIDEO)

DAMASK – Dvije granate koje su ispalili sirijski pobunjenici, pale su danas na teritoriju ruske ambasade u Siriji, ali nitko nije povrijeđen u ambasadi, izjavio je prvi seketar amabasade Eldar Kurbanov. On je dodao da nema informacija o tome da li je otvarana vatra na demonstrante.

Ranije su strani reporteri javljali da ima na desetine povrijeđenih u napadu.

Sirijski pobunjenici su granate ispalili na veleposlanstvo u jutarnjim satima, kada se ispred okupilo oko 300 pristaša vlade predsjednika Bašara el Asada kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog intervencije u Siriji, kazao je Kurbanov za TASS.

Svjedoci su rekli za agenciju Reuters da su granate izgleda pale u zatvoreni park oko ambasade, ali da nisu pogodile zgrade.

AFP je javio da su okupljeni mahali ruskim zastavama i nosili velike slike ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Promatrači Organizacije za ljudska prava rekli su da su projektili ispaljeni iz istočnog predgrađa, u kojem su utvrđenja islamističkih pobunjenika.

Ruska ambasada je bila i ranije napadana raketama. Jedan od napada bio je 21. rujna, devet dana prije početka ruskih zračnih udara u Siriji.

U svibnju je jedna osoba preminula od granata koje su pale u blizini, a druge tri su ranjene u travnju, kada su granate pale unutar komleksa veleposlanstva.

https://youtu.be/BAK7_45HJ6g