Published On: Pon, tra 1st, 2013

POBUNA PROTIV TIHIĆA U SDA: Želimo da nam se pojasni točno značenje pojma "elektor" jer ne znamo protiv čega protestvujemo

Amir Zukić, generalni tajnik SDA, uručio je danas Sulejmanu Tihiću potpisano tzv. protestno Pismo Dvadesetorice. Kako se saznaje radi se o dvadeset najutjecajnijih sivih eminencija u SDA koji formalno nisu istaknuti članovi stranke, no jesu njene mecene i ljudi koje je ta stranka podigla. Radi se o moćnicima, milionerima nastalima na pljački Bošnjaka tijekom i poslije rata,  koji danas divno žive po Manhattnu, Europi i egzotičnim zemljama,  u svojim velebnim vilama, izraslima na bijedi i obmani bošnjačkog čovjeka, strašeći ga srpskim i hrvatskim nacionalnim projektima. U pismu Dvadesetorice traži se od Tihića pojašnjenje pojma elektor, budući da ga nisu uspjeli naći u najstarijem hiljadugodišnjem rječniku bosanskog jezika koji je od ostalih jezika u regionu stariji čak 2000 godina. Ako ne i 2001. Dvadesetorica naime optužuju Tihića da proste bošnjačke političare optužuje i plaši pojmom koji ni sam ne poznaje. 
Pismo Dvadesetorice prenosimo u cijelosti:
U Ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Mi dolje potpisani članovi SDA, simpaziteti i njeni gradioci od prvog dana naše patriotske i antifašističke borbe, protestvujemo i tražimo pojašnjenje od g. Tihića zašto SDA gura u međunarodnu izolaciju zbog uvođenja elektorskog sistema u našu zemlju.
Tražimo da se i nama u inostranstvu  i ostalim članicama SDA u domovini objasni značenje te  rječi elektor pošto ne shvatamo protiv čega protestvujemo i šta potpisujemo.
Tražimo od bosanskih leksikografa, eksperata za teferič, i svih koji dublje poimaju svu kompleksnost bosanskog jezika da što prije prionu i donesu bosansku riječ za riječ elektor.
Je li elektor isto možda što i selektor, ili je to tek selektor manje , sitinije fizičke građe?
Hitno tražimo naputke za daljnja djelovanja, jer ovde po NY se sprdaju s nama i govore kako glupi Bosanci protestvuju protiv elektorskog sistema koji u Americi postoji već nekoliko stotina godina. Ispadamo smješni a g. Tihić samo skuplja jeptine političke poene i vodi zemlju u izolaciju a stranku čini neozbiljnom.
Napomena: Primjetili smo da na pojedinim medijima u Bosni, naročito ustaškim , sve češće se piše o SDA buržoaziji i newyorškim stanovima SDA mladeži u kojima  naša djeca mukotrpno studiraju, uz nimalo niske režije i troškove života. Tražimo od Vas da te medije što prije ukinete  a mi smo spremni financirati sve što je u tom smislu potrebno.
KLUB20 l New York, 1.4.2013.