Published On: Sri, svi. 16th, 2018

Pobjednici Eurosonga stižu prijetnje smrću iz Srbije, Albanije i Bosne: ‘To su luđaci, a mene politika uopće ne zanima…’

Prašina koja se podignula nakon što je Netta Barzilai (25) trijumfirala na ovogodišnjem izboru za najbolju pjesmu Europe još se nije stišala.

Dok se u njezinoj domovini Izraelu već danima slavi, mlada pjevačica našla se na udaru govora mržnje, i to isključivo zbog svojega podrijetla.

Naime, Netta se požalila kako na društvenim mrežama ne prestaje dobivati prijeteće poruke, a među pošiljateljima našli su se čak i pojedinci iz našega susjedstva – srpski Espreso tako piše kako su Izraelku, između ostalih, verbalno napali i ljudi iz BiH, Albanije te Srbije.

– Iako me politika nimalo ne zanima, našla sam se na meti luđaka i poremećenih umova, i to samo zato što sam predstavljala svoju zemlju na glazbenom festivalu. Pokušavam ignorirati prijetnje koje mi se šalju zbog svega što se događa u Izraelu, ali grozno je kad ti se netko obraća na tako ružan način i želi ti smrt – rekla je Netta.

– Oslobodite Palestinu! Debela, od**bi ili krepaj! Nakazo jedna, bolesna si, i ti i taj tvoj izopaćeni narod! – ovo su samo neke od poruka koje je Izraelka primila na društvenim mrežama. Većina autora se, naravno, skriva iza lažnih profila.

jutarnji.hr

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer