Published On: Ned, svi 8th, 2022

POBJEDA SINN FEINA IDE U KORIST SRBIMA: Britanija će ih moliti za razmjenu teritorija s Albancima a ako Srbi odbiju mogla bi povući priznanje Kosova

 

Logika je prilično jasna.

Dođe li do zahtjeva nove vlade Sjeverne Irske predvođene Sinn Feinom,  o sedinjenju s  Irskom, Britanija  u tom trenutku neće u Foreign Officeu  smjeti podržavati presedan otcjepljenja cijelog kompaktnog komada jedne druge suverene zemlje i zagovarati  ujedinjenje tog komada s trećom zemljom.

Presedan se zove Kosovo.

Presedan  je to koji će Sjeverni Irci jamačno koristiti u ratu s Londonom,  kao snažan argument u svjom cilju sjedinjenja s maticom.

Stoga je interes i Londona (ali i moćnog albanskog lobija u Londonu), da se prije kulminacije krize sa Sjevernom Irskom Britanija riješi balasta Kosova.

Da Srbija i Albanija potpišu povijesni dogovor o razmjeni teritorija a da onda Britanija otcjepljenje Sjeverne Irske sprječava pravom necijepanja suverenih država a Kosovo tumači na drugi način. Ne kao presedan nego obostrani pristanak dvaju država.

However, ovo nije jedina nevolja koja sljeduje  Otok svih otoka i otočića.

Londonu sve više prijeti otcjepljenjem i sjever zemlje – Škotska koja ima daleko viši nivo suverenosti od Ulstera i ljuta je na London zbog Breita. Izvedena je iz braka s EU protivno svojoj volji. Većina Škota bili su za ostanak u Uniji.

Službeni Edinburg će krizu sa Sjevernom Irskom pokušati iskoristiti u dva smjera.  Ili da izbori konfederalni, gotovo neovisni status u UK ili da se potpuno otcijepi i vrati u sastav EU.

Bilo kako bilo, London u trenutku početka političkog djelovanja Sinn Feina, stranke opasnih namjera, nikako neće moći biti sila koja će moći na drugom kraju Europe podržavati komadanje jedne neovisne države i pripajanje tog komadića susjednoj državi. Još manje će se baviti Bosnom i Hercegovinom. Pogotovo će u BIH pasti ugled zemlje kojoj prijeti teritorijalno rasipanje. Njen ambasador Matt Field više tako neće moći podržavati korumpirane kadrove Željka Komšića i pozivati na borbu protiv korupcije, niti će moći prijetiti unutarnjim političarima naš zemlje ako ne slijede agendu Doma Lordova. Posebnog britanskog doma koji se popunjava po principu lisnice i plemićkog nasljeđa i u koji obični britanski Sejdići i Finciji nikada neće moći pristupiti. No nema presude Ustavnog suda u Britaniji koja se bavi tim pitanjem. Jer UK nema strane NGO sektore koji koloniziraju Britaniju. A nem ni Ustav. Pa tako ni Ustavni sud.

Vratimo se na temu. Prokosovarsko i proalbansko te protusrpsko ponašanje Britanije bilo bi u  interesu Iraca.  I naravno da Britanija mora što prije rasčistiti s tom avanturom, realno politički jako, jako glupom. Avanturom koju recimo jedna odgovorna  federalna monarhija Španjolska sebi nikad nije niti planirala pristupiti.

Ako pak ne dođe do dogovora Srba i Albanaca, s vremenom će se Britanci morati približiti Srbima. Upravo zbog paralele   Kosova i Ulestera. Kosovo su  i sami podržavali u otcjepljenju sad se bore protiv kosovskog pitanja u samoj Britaniji.

Ako se stvari doita zakompliciraju , i ako dogovor Srba i Albanaca UK ne izlobira, sutra bi već mogli povući priznanje koje su davnih dana poslali u Prištinu. Najveći kirurški grad na tlu Europe.

Podsjetimo, UK je već do sada, tihom diplomacijom,  poticala Srbe i Albance na razgovor o razmjeni teritorija.

Ako bi se ta razmjena teriorija dogovorila, formalno se u međunarodnom pravu Kosovo ne bi “knjižilo” kao otcjepljeni teritorij pripojen Albaniji nego bi se stvar gurala pod tepih kao međusobni dogovor dvaju zemalja.

Danas se u Bruxellesu sastaju Vučić i Thaçi; hoće li stvarno razgovarati o razmjeni teritorija?

Britaniji će, dakle, koliko je danas, trebati što žurnije pospremiti stvari na Balkanu.

Stoga će im Srbi preko noći postati partneri.

U zamjenu za emotivni uzmak s Kosova mogli bi Srbima ponuditi puno,

Ne treba onda čuditi da već sutra UK odustane od uporne sotonizacije Dodika. Pa tako postane i najveći lobist ukidanja sankcija dotičnome u samoj SAD.

A možda čak i njega i Vučića prestanu nazivati proputinovskim igračima i shvate kolika je  povijesna zasluga Srbije i Srba u obrani Europe. Ne samo od vanjskih invazija, nego i od nje same.

Srbi su iskrvaren naod. Iskrvarili su skupa s nama u ratu protiv Osmanlija, iskrvarili su lomeći AU carstvo, iskrvarili su u borbi protiv Trećeg Reicha. Zamjeriti im bratstvo s Rusijom dok je Europa ili poticala ili promatrala njihov nestanak ili pak direktno sudjelovala u njemum naprosto je maliciozno.

Stvari se kako vidimo preko noći mijenjaju.

Panta rei.

Tiofaidich ar la!

 

guest
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
11 dana prije

Ja već vidim da ćemo ga mi muslimani podokiti s ovim kršćanima

Smokin Joey2
Smokin Joey2
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
11 dana prije

Pripremi vratinu krmeću za yatagan

Srbče
Srbče
11 dana prije

Koji moron je to smislio da se mijenja Preševo za Sjevernu Mitrovicu.To je samo politički spin,jer Srbija to nikad niti je planirala niti može da uradi.Pa pobogu novi autoput im prolazi upravo kroroz Preševo do Makedonije,i vi sad debili mislita da če oni to da daju za Sjevernu Mitrovicu,a i što bi se uopšte mijenjali.Kako kažu Ukrainci nema pregovora oko teritorije Srbije,i jedna i druga teritorija je Srbija.Dokle ćemo slušati i čitati ove debilne vijesti.To ni djeca više ne vjeruju u to.Pre će biti ovo drugo Svi će povući priznanje kosova upravo zbog ukraine.Ukraina sve više gubi teritorije zbog te pndorine kutije zvane Kosovo.

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
11 dana prije

GB je Atomska sila i najblizi Partner USA , porediti je sa Srbijom je vise nego smjesno…

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
10 dana prije

To je samo “prohbni balon” ne bi li se Srbija primila.
Zamisli mijenjaš nešto svoje za svoje. Samo treba vrijeme kupovati i sve će doći na svoje.

Srbče
Srbče
11 dana prije

zasto bezizlazna situacija.BiH je u savršenoj situaciji,nek ovako stoji narednih 100 godina nama paše.

Smokin Joey2
Smokin Joey2
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
11 dana prije

Protjeraćemo svakog neprijatelja države srbče. Podmazi traktor

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Smokin Joey2
10 dana prije

Brate moj “javilo” , znaš da ćete nestati sljedećeg rata.

Nadimak
Nadimak
11 dana prije

Izlazak iz BiH? Lijepo zvuci. Samo naprijed dzihadistu

Anonimac
Anonimac
11 dana prije

Nije svećenik,nego h.o dža iz tvoga sela. Kaže da je u selu prvo odradio tebe,pa zato ti od prevelikog stresa pišeš uvijek iste komentare i stavljaš uvijek iste smajliće .

Smokin Joey2
Smokin Joey2
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
11 dana prije

Zna se ko je pedofilčina i homo ✝️

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Smokin Joey2
10 dana prije

Pustinjski ćarobnjak je najveći pedhofil na cijelom dunjaluku.

Anonimac
Anonimac
11 dana prije

Samo doki musli,ću mostarski…… 😁

Srbče
Srbče
11 dana prije

GB američka podguzna muhica koju Rusija zbriše jednom raketom ili jednim cunamijem.hahahahaha.Mogu odmah da povuku priznanje slobodno,Srbiju više nikakvi pregovori ne interesiraju.Nek albanci ispune zadnje ogovore pa možemo dalje.

Mevlid
Mevlid
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
10 dana prije

Ma, Putin se nešto snebiva oko tog “sarmata”.

Srbče
Srbče
11 dana prije

Srbija će priznati Kosovo pod uslovom da kosovo postane demokratska i multikulturalna zemlja.Do sad to nisu ni približno dostigli.A imaju one upitnike za pristup EU neka ispune sve to i dobiće priznanje .Prosto ko pasulj.

Hrvoje Bošnjak
Hrvoje Bošnjak
11 dana prije

Ajde po skoče ne kaki… Što je babi milo to joj se i snilo. miješati kruške i jabuke.
analitika vam nije jača strana.

Mevlid
Mevlid
10 dana prije

Svi vi imate teritoriju KiM . Ranjeka tek počinje MVJUPPŠ

Anonimac
Anonimac
10 dana prije

Da, logika ovog članka počiva na tom da Englezi nikad nisu bili licemjerni. Samo postojanje Sjeverne Irske je povijesni i sadašnji dokaz njihovog licemjerja.