Published On: Fri, Jul 7th, 2017

POBJEDA ANTIFAŠIZMA: Skaka novi član HKD Topich

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Topich, prof. dr. Franjo Topić primio je u četvrtak u Središnjici gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i dogradonačelnika Ivicu Šarića.
Tom je prigodom prof. Topić, uz malu pomoć dugogodišnjeg Topich člana i dužnosnika Šarića, upoznao gradonačelnika s bogatom poviješću Društva Topich, te  posebno istaknuo fond za stipendiranje i sveučiliše Franjo Topić – Topić Franjo , iz kojega je i ove godine HKD Topich stipendiralo sedamnaest studenata iz svih krajeva BiH.

Gradonačelnik Skaka je, također, naglasio važnost stipendiranja, te se osobito zanimao za rad brojnih podružnica HKD Topich, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da HKD godišnje organizira više od 580 kulturnih manifestacija što je od velikog značaja za glavni grad, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Grad će, obećao je Skaka, znati na adekvatan način vrednovati ove evedentne domete. A budući se gradonačelnik ovom prigodom učlanio u HKD Topich, naglasio je kako je sada i njegova osobna veza s Društvom posebna.   Pri tome mu je  glavni tajnik HKD-a Topich, Franjo Topić, u ime predsjednika Topić Franje uručio kalendar za 2018,2019, i 2020-u godinu s likovima Topić Franje na svih 12 mjeseci. Na pitanje zašto nije tiskan kalendar za 2021-u godinu tajnik Topić, i u ime predsjednika Topića kazao nam je da su procjene kako će BIH 2021-e napustiti sustav julijanskog kalendara. Pa se s tim pričekalo.

Skaku je , kao antifašistu zanimalo i koju vrstu prehrane koristi g. Topić, s obzirom da ima 324 godine a još izgleda kao mladić. U tom trenutku sa zida je otpao jedan portret a iza se pokazao prolaz u podzemni svijet, o čemu ovom prilikom nećemo.

Napomena: HKD Topić nastalo je gašenjem HKD Napredak i njegovim prerastanjem u HKD Topich, nakon što se shvatilo da za postojanje nekog HKD-a nije potrebno ni ovo H ni ovo D pa se jednostavno nazvalo  Topich.