Published On: Sub, sij 1st, 2022

Po Puli osvanuli nacistički grafiti, policija traži počinitelje

POLICIJA traga za nepoznatim počiniteljima koji su u noći sa srijede na četvrtak sprejem na fasadama nekoliko zgrada na Kaštanjeru u Puli ispisali grafite neprimjerenog sadržaja i fašističko znakovlje, a gradonačelnik je večeras oštro osudio vandalizam i poručio kako to neće proći.

Naime, prema riječima glasnogovornice istarske policije Suzane Sokač, policija je jutros u 9.30 sati zaprimila dojavu o oštećenju fasada na nekoliko zgrada u Stankovićevoj i Štiglićevoj ulici u Puli gdje su zasad nepoznati počinitelji sprejem ispisali grafite neprimjerenog sadržaja te time počinili kazneno djelo oštećenje tuđih stvari.

Prema fotografiji objavljenoj u lokalnim medijima, sprejem je napisano “Hitler jugen” i nacrtana svastika.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić večeras je oštro osudio vandalizam nepoznatih počinitelja koji su, kako je naveo, “grubo oskvrnuli fasade neprimjerenim porukama i fašističkim znakovljem”.

“Ponavljam moju poruku na kojoj ću ustrajati: Tužno je kada čovjek vidi da u 21. stoljeću i dalje ima onih koji su zadojeni idejom gubitnika i svoju mržnju iskaljuju na spomenicima, oblikovani neznanjem i budalaštinom koja im je jedina prijateljica. To neće proći i ne može tako” – poručio je gradonačelnik Zoričić dodavši kako ovi “bezimeni antijunaci samo pokazuju sebi da žive u iluziji prošlosti nošeni idejom koja je propala i koja ni na jedan način nije htjela dobro svome čovjeku i narodu”.

“Koliko god puta šarali, mi ćemo čistiti i dat ćemo sve od sebe da vrijednosti antifašizma ugradimo u našu djecu i mlade u školama i na fakultetima, jer jedino tako možemo promovirati ono na što smo ponosni i biti sigurni da se fašizam neće ponoviti”, istaknuo je Zoričić.

“Bez hrabrosti naših djedova i baka, tada djevojaka i mladića, ne bi bilo današnje moderne Hrvatske, jer su djeca i unuci tih istih djevojaka i baka branili Hrvatsku i u Domovinskom ratu. Oni koji to ne znaju i ne prihvaćaju, oni ne poznaju niti sebe, niti Pulu, niti Istru niti Hrvatsku, ali niti svoju i našu budućnost” – poručio je gradonačelnik Zoričić.

Grad Pula promptno je pokrenuo uklanjanje neprimjerenih grafita.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
16 dana prije

Ma to garant neki nepismeni svapski gastarbajter…cistac cucavaca hala…🐏

Šaćir soros
Šaćir soros
16 dana prije

Evropa je pobila JEVREJE …bespotrebno saranje zidova…

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Šaćir soros
16 dana prije

Da ih je pobila Europa nebi imali danas čak i državu ,,nego Šećo kako bi prošli danas Izraelci da ih se tvoja braća po vijeri ,načeprljaju … iskreno ja ne smijem nit pomislit..buhahaha..

Last edited 16 dana prije by Ganga🐉
Manjina
Manjina
Odgovori   Ganga🐉
15 dana prije

Sluge fasizma i svapski konjusari znam nije lako 🤭

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Manjina
15 dana prije

🖕

Mornar
Mornar
16 dana prije

Istra je fasisticka i vodi ih fasisticki IDS.

Ruga
Ruga
Odgovori   Mornar
16 dana prije

Istra nikad nije bila fašistička. Možda je postala?

EUHB
EUHB
16 dana prije

To vam je cijena naseljavanja muslimana iz Bosne koji su prekriveni neprijatelji Hrvata!

Ruga
Ruga
Odgovori   EUHB
16 dana prije

Bravo. Tako je.

Kiklop
Kiklop
Odgovori   EUHB
15 dana prije

Potisujem…U bih ne mogu gledati ni Srbe ni Hrvate.Samo Srbi su u prednosti..Njih se muslimani boje – plase , dok Hrvata ne…

Manjina
Manjina
Odgovori   EUHB
15 dana prije

Sluge fasizma i svapski konjusari znam nije lako 😁

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Manjina
15 dana prije

munjen si u glavu

Last edited 15 dana prije by Ganga🐉
Hercegovinamostar
Hercegovinamostar
15 dana prije

Pozdrav od SocialDemokrate i ProTudmanovca iz Hercegovine nasim istomisljenicima Istranima Nasim vjernim Hrvatima nedaj te se pokorit Talijansko-Njemacko fasistickim zlotvorima. Cuvajmo nasu lijepu Hrvatsku

Last edited 15 dana prije by Hercegovinamostar