Published On: Sun, Sep 13th, 2015

Po novoj presudi Europskog suda pravde, u radne sate treba uračunati i vrijeme za dolazak i odlazak s posla

Vrijeme koje je potrebno za dolazak i odlazak s posla na početku i kraju svakog dana trebalo bi se zakonski uračunavati u radne sate, proizlazi iz presude Europskog suda pravde. Taj je sud presudio da radnicima bez fiksnih ureda mora biti plaćeno vrijeme koje potroše na putovanje na posao i s posla, dok im se po trenutnim propisima to ne računa, prenosi Independent.
Ovo bi moglo značiti da bi tvrtke koje zapošljavaju radnike kao što su električari, njegovatelji, instalateri plina ili prodajni zastupnici mogle prekršiti propise EU o radnom vremenu ako, na primjer, odaberu da zatvore regionalni ured.
Sve u cilju zaštite zdravlja i sigurnosti radnika
Europski sud kaže da je presudom zaštitio “zdravlje i sigurnost” radnika prema Direktivi Europske unije o radnom vremenu. Presuda se vrti oko slučaja iz Španjolske koji uključuje i tvrtku sigurnosnih sustava Tyco.
U presudi stoji: “Činjenica da radnici započinju i završavaju putovanja u svojim domovima direktno proizlazi iz odluke njihova poslodavca da ukine regionalne urede, a ne iz želje samih radnika. Zahtijevati od njih da podnesu teret odluke poslodavca bilo bi u suprotnosti s ciljem zaštite sigurnosti i zdravlja radnika koji proizlazi iz Direktive, što uključuje nužnost jamčenja minimalnog perioda odmora radnicima”.