Published On: Uto, srp 13th, 2021
#3rd |

Po mladu u Tomislavgradu došli traktorom, Punica se kladila da će stići brže od njih

U duvanjskom kraju po mladu se dolazilo pješice, na konjima, na kolima koje su vukli konji, kamionima, autima i limuzinama pa čak i helikopterom, no nikada nije zabilježeno da je mladoženja po mladu došao traktorom.

Svadba za pamćenje u Tomislavgradu i duvanjskom selu Kazagincu, u blizini Buškoj jezera. U subotu su Marija Baković i Ivan Renić-Ćuto svoju ljubav potvrdili pred brojnim prijateljima i uzvanicima, piše Tomislavnews.

Ono što je neobično kod ove svadbe je što su po mladu došli – traktorom. I što je punica bila brža od njega!

U duvanjskom kraju po mladu se dolazilo pješice, na konjima, na kolima koje su vukli konji, kamionima, autima i limuzinama pa čak i helikopterom, no nikada nije zabilježeno da je mladoženja po mladu došao traktorom. Desetak mladića i mladoženja na traktoru su pjevali, veselili se, vijorila se i zastava.

Nakon što se mlada popela na traktor, krenuli su prema crkvi Spomen bazilici gdje su se vjenčali. Ispred su ih dočekali brojni prijatelji i uzvanici s pjesmom, ružama, bakljama…

Krenuli su zatim autima prema Kazagincu, prema mladoženjinoj kući. Obavili su tamo i tradicionalno bacanje jabuke kićenice preko krova kuće.

Da je brža od traktora kladila se novopečena punica Josipa. No nitko se nije usudio prihvatiti okladu s obzirom da je punica dugogodišnja članica Atletskog kluba iz Tomislavgrada i najbrža Duvanjka na duge i planinske staze s titulom “Harambašice 21.”

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x