Pljačkaš 80.000 KM iz Mostara krio se u iznajmljenom stanu

Danijel Rosić (31) iz Mostara uhićen je zbog sumnje da je sudjelovao u pljački oko 80.000 KM iz vozila “Elektroprivrede HZHB”, dok se još traga za njegovim partnerom Anđelom Delićem.

Prema neslužbenim informacijama, Rosić je uhićen u subotu u iznajmljenom stanu u Mostaru u naselju Ilićka. Tu je u jednoj kući iznajmio stan u kojem se skrivao.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije nisu navodili detalje ovog slučaja.

Vozilo “Elektroprivrede HZHB” opljačkano je 18. srpnja kada su ga pljačkaši na motociklu presreli kod zagrade zvane “Mljekara” u mostarskom naselju Centar. Tom prilikom razbojnici su pali sa skutera, ali to ih nije spriječilo da otmu novac. Nakon pada brzo su se pridigli, zaskočili radnika u vozilu i prijeteći mu oružjem uzeli pare. Poslije pljačke pješke su pobjegli preko zelene tržnice do zgrade “Mostarka”, gdje su oteli vozilo od nekog čovjeka. Međutim, čim su sjeli u njega i krenuli, udarili su u drugo vozilo. Zatim su opet pješke otrčali i tad im se izgubio svaki trag. Tokom istrage policija je pronašla kacigu, odjeću i skuter koji su koristili razbojnici. Utvrđeno je da su pljačkaši skuter ukrali i da su pratili vozilo “Elektroprivrede HZHB” prije napada. Nekoliko dana nakon ove pljačke policija je, navodeći inicijale, raspisala potjernicu za osumnjičenima. U policiji su tada istaknuli da su oba osumnjičena za spomenutu pljačku poznata po kaznenim djelima odranije. Uhićeni Rosić poznat je po nadimku Daca i provalama i krađama, a više puta je bio u zatvoru. U ožujku 2013. godine osuđen je na dvije godine zatvora jer je kod njega pronađeno 1,5 kilograma vojnog eksploziva kojim je trebalo da počini bombaški napad u Mostaru. Meta je navodno bio jedan kafić. Rosić je uhićen i u srpnju 2015. godine zbog premlaćivanja svjedoka, a tada je javno ispričao da mu je traženo da “uvali” jednog policijskog inspektora koji je trebao da završi iza brave.

Nakon raspisivanja potjernice za pljačkašima “Elektroprivrede HZHB” Danijel Rosić i Anđelo Delić dovode se u vezu i sa drugim kaznenim djelima na području koje pokriva Policijska uprava Mostar. Tada, a ni sada u policiji i MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, osim inicijala osumnjičenih, nisu navodili druge detalje.