Published On: Pet, velj 19th, 2021

PLATFORMAŠKA PLJAČKA ALUMINIJA: Bježi li Inzko iz BIH u svojstvu “suoptuženog”?

Podsjetimo, otac Vlade Platforme je on: Je li netko misli da je međunarodno  pravo srušio džabe a  Aluminij, Eronet, EPHZHB, pustio kojotima okupljenima od  Lagumdžije, Jurišića, Kukića, Bakira i Suljagića, da pelješe bez da se ugradio?

 

Više od godinu i pol koliko je prošlo od gašenja proizvodnje u nekadašnjem mostarskom gigantu „Aluminiju“, kako doznaje Dnevni avaz, podignute su i potvrđene prve optužnice protiv članova bivših uprava.

Tako je Općinski sud u Mostaru jučer zbog kaznenog djela nesavjestan rad u službi potvrdio optužnicu protiv Ive Bradvice, nekadašnjeg direktora „Aluminija“, a koju je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo 8. veljače.

Za srijedu, 10. ožujka zakazano je ročište za izjašnjenje o krivici.

Bradvica je na čelu kompanije bio od kraja 2010. do studenog 2013., a u optužnici je obuhvaćen period poslovanja iz 2011. godine.

Njemu se na teret stavlja da je odbio razmotriti dvije povoljnije ponude u vezi razgradnje Tvornice glinice Mostar zbog čega je nastala imovinska šteta, jer je zaključen ugovor s firmom koja je ponudila nižu otkupnu cijenu. Pri tome je nastala šteta veća od dva milijuna KM.

Podsjetimo, Uprava „Aluminija“ je dan prije isključenje električne energije u ovoj firmi, nakon čega je došlo do obustave proizvodnje, bivšim direktorima ove kompanije isplatila 536.000 maraka po osnovu sudskih presuda, što je utvrdila Financijska policija Federacije.

Tada je među svim direktorima, upravo, Bradvici isplaćen najviši iznos i to 300.000 KM.

Njegova plaća je u travnju 2013. iznosila , čak, 20.036 KM. Te godine on je samo za plaće uzeo 137.196 KM, dok mu je na ruke, kako je navedeno u nalazu Federalne financijske policije, u vidu otpremnine isplaćeno 161.024 KM.

 

OTKRIVAMO: Kako je Dragan Čović, iza leđa Lagumdžiji, “opljačkao Aluminij” u zlatno doba Zlatkista?