Published On: Pet, stu 4th, 2016

PLENKOVIĆ: Hrvatska istražuje pripadnike Armije BiH


Hrvatski premijer Andrej Plenković tvrdi kako nadležne službe u toj državi nisu znale da se spremaju hapšenja bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Orašju, koji su osumnjičeni za ratne zločine, prenosi Patria.
Poručio je da bi u suprotnom drugačije planirao sadržaj nedavne posjete BiH.
Otkrio je i kako postoje indicije da bi sličnih hapšenja moglo biti još, a to pitanje, kaže, Hrvatska treba riješiti s Bosnom i Hercegovinom.
Plenković je potvrdio i da hrvatsko pravosuđe poduzima pravne radnje u vezi s pripadnicima Armije BiH, ali kaže da se “tu ne radi o retorziji, nego o istragama koje mogu postati pravni predmet”.
“Svojim istupima ne želim utjecati na pravosuđe, nego poboljšati pravosudnu suradnju sa susjednom državom. Važno je da u procesima ne bude selektivnog pristupa jer su se ranije spominjale i osobe drugih nacionalnosti”, poručio je Plenković, javlja Al Jazeera.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>