Published On: Sat, Sep 2nd, 2017

“PLENKOVIĆU, OPASNO JE IGRATI SE S PLOČOM” Keleminec usred Zagreba spalio Novosti i prijetio

Dražen Keleminec je usred bijela dana u centru Zagreba održao huškački govor te spalio tjednik Novosti.

“Danas, od 11 do 12 sati u središtu Zagreba, održan je uredno prijavljen javni prosvjed u organizaciji  Autohtone-Hrvatske stranka prava pod nazivom „Spomen ploča braniteljima HOS-a u Jasenovcu“.  Policija utvrđuje sve okolnosti navedenog javnog prosvjeda, na kojem je sudjelovalo oko 20-tak osoba.”, javili su iz MUP-a.

“Došli smo se suprotstaviti velikosrpskoj politici u Hrvatskoj. Zaustavili smo ih 91. godine, zaustavit ćemo ih sada. Smeta ih naš pozdrav Za dom spremni s kojim su mnogi dali živote za Hrvatsku”, vikao je Keleminec u megafon pred šačicom svojih istomišljenika koji su mu kimali glavom. Poručio je Plenkoviću da se ne igra sa šibicama te da ne dira ploču.

Keleminec je pozvao premijera Andreja Plenkovića da ne zabranjuje “za dom spremni”.

“Došli smo ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavit ćemo ih i sada”, izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s 20-tak pristaša i isto toliko predstavnika medija.

Prosvjed je nadzirala i snimala interventna policija s otprilike dvostruko više pripadnika.

Pristaše na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis “za dom spremni”.  Keleminac je u “govoru” istaknuo da se taj pozdrav ne smije  micati sa spomen ploča, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Republiku Hrvatsku.

Ustvrdio je i da se novcem iz hrvatskog državnog proračuna podižu četnički spomenici. “Ako vi skinete ploču HOS-a mi ćemo skinuti sve četničke ploče po Hrvatskoj i četnički spomenik u Srbu”, rekao je.

Ističe i da je pozdrav “za dom, u boj” koristio i ban Josip Jelačić, a zajedno s pristašama u više je navrata tijekom prosvjeda uzviknuo “za domovinu spremni” te čelnika SNV-a ironično pozvao:

” ‘Ajde Milorade, piši ponovno prijave protiv nas jer smo viknuli da smo spremni braniti Domovinu. Jer Milorad Pupovac je predsjednik Vlade i financija, on je državni odvjetnik. Milorad Pupovac vlada hrvatskim medijima, on je kralj u Hrvatskoj. Misli da je kralj Aleksandar”, izjavio je Keleminec.

Prozvao je Pupovca i da dobiva milijune kuna iz hrvatskog državnog proračuna, a onda, kaže, ide u svijet i tvrdi da je Republika Hrvatska – ‘genocidna, fašistička i ustaška država’.

Naveo je i da “Novosti” iz proračuna godišnje dobivaju 3,2 milijuna kuna te pokazao naslovnicu tjednika s naslovom “Žarimo i palimo” i upitao: “Zar nije to poticanje da se pali Hrvatska usred turističke sezone, zar nije to poticanje zbog kojeg posla treba imati Državno odvjetništvo?

“Pošto lijepo gori, sada će lijepo gorjeti ove novine”, potom je poručio i spalio navedeni primjerak tjednika .

Prijetnje Plenkoviću

Premijeru Plenkoviću poručio da ne miče natpis “za dom spremni”.

Ako zabrani u demokratskoj državi domoljubni pozdrav kojim se kaže da si spreman braniti svoj dom i Domovinu, onda je Plenković uveo diktaturu, ukinuo demokratski sustav i učinio od Hrvatske totalitarnu državu, ocijenio je Keleminec.

“Nemojte se Plenkoviću s time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i htjeli veliku Srbiju na teritoriju Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju”, dodao je Keleminec.