Published On: Pet, ožu. 15th, 2019

Plenkovićev savjetnik komentirao Komšića pa dobio odgovor od nekog Slavena

 

Robert Kopal i Slaven Kovačević

Robert Kopal, savjetnik premijera Hrvatske, prokomentarisao je navode Dragana Mektića i Željka Komšića, da bi vrlo brzo uslijedila reakcija kolumniste Safeta Oručevića, Slavena Kovačevića koji se u šali prozvao savjetnikom Komšić Željka, muža Sabininog. Koji se opet u šali prozvao hrvatskim članom Predsjedništva.

Hrvatima je inače oduzeto pravo na tu instituciju a koliko je Slaven K. upićen u državu u kojoj savjetuje najbolje govori podatak da ne razumije njene osnovne ustavne postavke. Čovjek se ubio od dokazivanja kako pojma nema što je to Ustav BIH , što on uređuje i što znači riječ konstitutivnost.

Kopal je kazao da Hrvatska odbacuje tvrdnje i insinuacije ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o navodnoj umiješanosti Republike Hrvatske i nekih diplomata u operaciju kojoj je cilj prikazati naoružanu skupinu islamista i selefista u BiH.

Upitan zbog čega se sve upravo sada događa, Kopal je kazao da bi mogla biti slučajnost da je upravo danas u Neumu otvorena stručno-znanstvena konferencija o europskom ustavu za BiH, gdje je govorio premijer Andrej Plenković.

“Ima i drugih stvari, izjava gospodina Komšića naprimjer, pa mi se čini da se saga o besmislicama nastavlja.

Mogla bi biti unutarnja previranja, namjerna želja da se utječe na percepciju hrvatske komponente u BiH ili ideja da se utječe na percepciju RH”, kazao je Kopal za RTL.

Napomenuo je, uz ostalo, kako je SOA obavijestila međunarodne partnere o ovom slučaju, uputila dopis OSA-i za očitovanje i nadležnom saborskom odboru.

Slaven Kovačević, Safetov kolumnist i  savjetnik  Željka Komšića, odgovorio je Plenkovićevom savjetniku, napominjući da postoji opravdana sumnja koja izaziva uznemirenost kod građana u preotetom uredu Željka Komšića.

Nihat Hebibović , savjetnik broj 2, nije komentirao ovaj slučaj jer je on već prijetio Hrvatskoj obali slanjem vehabija.

Kako smo shvatili Nihat Slavena ne zabrinjava:

“Nema ništa čudno u tome što je gospodin Komšić od sigurnosnih agencija zatražio da se ispita utemeljenost zabrinjavajućih navoda. Međutim, ono što je čudno jeste panika hrvatskih dužnosnika. Očito je da se ovdje neko boji istrage i istine”, rekao je Kovačević.

On je dodao da su građani Bosne i Hercegovine s pravom zabrinuti i da su u strahu, posebno uzimajući u obzir ukupnu politiku Hrvatske prema BiH koja je zadnjih godina izrazito ambivalentna.

“Građani BiH sumnjaju da je iza svega cilj izazivanje opasne destabilizacije BiH, stoga bi bilo dobro da država Hrvatska ponudi dokaze koji opovrgavaju stravične navode o djelovanju svojih obavještajnih službi”, zaključio je Kovačević.

On kao da je zaboravio što je pisao Nihat.

Inače smatramo da Slaven treba promijeniti kapetan Miki frizuru. Djeluje previše kao strip junak. Na trenutke čak i Komšič djeluje ozbiljniji od njega.