Published On: Pon, lip 20th, 2016

Plenković večeras objavljuje da je spreman preuzeti HDZ

Danas se trebala održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi članovi Predsjedništva zatražili ostavku šefa stranke Tomislava Karamarka, međutim on ju je u zadnji tren otkazao.

I dok se još uvijek čeka hoće li Karamarko sam podnijeti ostavku, Index doznaje kako će večeras europarlamentarac Andrej Plenković javno obznaniti da je spreman preuzeti kormilo stranke.

Na mjestu novog predsjednika HDZ-a, mnogi bi pristaše desnice ionako rado vidjeli njega, a kako Index doznaje, ta bi im se želja mogla i ostvariti.

“On je spreman preuzeti HDZ i vratiti stranci rejting. Večeras će to i javno obznaniti”, rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a.

Prvi iz HDZ-a kritizirao Karamarka

Podsjetimo kako je upravo Plenković bio taj koji je prvi javno kritizirao šefa stranke Tomislava Karamarka, na Općem saboru HDZ-a u Lisinskom 28. svibnja.

“Stranka ne smije biti talac političke sudbine ni jednog svoga člana”, kazao je tada Plenković.

Dodao je da ne želi ulaziti u meritum stvari, ali da HDZ mora paziti da im se ne dogode stvari koje su se događale u vrijeme Ive Sanadera.

“Okolnosti koje bi i u tragovima mogle podsjećati na one u kojima se naša stranka nalazila prije nekoliko godina bile bi štetne i sigurno bi se reflektirale na buduće izbore”, kazao je Plenković, koji pak prije Sabora u Lisinskom, nije htio odgovoriti na pitanje je li Karamarko uteg stranci zbog afere Konzultantica.

“Interes stranke iznad svega”

“Mislim da on sam treba u ovom trenutku dati odgovore na ta pitanja. Ponovio sam da je svatko od nas dio stranke i mora voditi računa o tome da su stranački i državni interesi najvažniji”, rekao je Plenković novinarima ispred KD Vatroslava Lisinskog.

Plenković ponavlja da svaki član HDZ-a treba voditi računa da je interes Vlade, države i stranke iznad interesa svakog pojedinca.

“To sam rekao i kod unutarstranačkih izbora za predsjednika stranke, da je najvažnije voditi računa i o stabilnosti Vlade i stranke”, izjavio je HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu.