Published On: Pon, lip. 4th, 2018

Plenković smijenio Stiera i Kovača

Hrvatski premijer Andrej Plenković upravo se obratio medijima nakon predsjedništva HDZ-a. Izjavio je kako je vrh stranke, na njegov prijedlog, smijenio Miru Kovača i Davora Ivu Stiera s funkcija međunarodnog i političkog tajnika. Umjesto njih tajnici će, kazao je, biti Davor Božinović i Lovro Kuščević.

Gospodin Plenković pokušao je ostaviti vrlo smireni dojam. Kazao je kako se tajnici stranke imenuju i smjenjuju na prijedlog predsjednika, a oni više nemaju njegovo povjerenje. Slično je, nastavio je, Davoru Stieru rekao i kad je izlazio iz Vlade, piše Telegram.hr.

Ovaj potez nema, tvrdi, veze ni s njihovim istupima na nedavnom saboru HDZ-a, ni s Istanbulskom, nego upravo s povjerenjem. Okupljeni novinari očekivano su ga pitali može li mu ovo stvoriti nove probleme s krhkom većinom u parlamentu; premijer je odgovorio da se ne boji za njihove glasove. Obojica su, i Stier i Kovač, ljudi koji i dalje mogu doprinijeti HDZ-u, dodao je. Nema tu ništa osobno.

PRVE IZJAVE SMIJENJENIH TAJNIKA STRANKE

Vrlo brzo javnosti se obratio i Miro Kovač, izjavom kako će nastaviti “djelovati za Hrvatsku i ljude u njoj. Nakon Hrvatske je HDZ, a nakon toga Miro Kovač. Ja ću se tako i ponašati. Boriti se za Hrvatsku i boriti se za HDZ. Moja savjest je čista, a za razloge smjene molim vas pitajte gospodina Plenkovića”, kazao je. Na pitanje o njegovim daljnjim ambicijama samo je kratko odgovorio: Kad dođe vrijeme za to, sve ću reći.

Uskoro je i istupio i gospodin Stier koji je potvrdio kako ostaje u HDZ-u.

Moj način rada je uvijek konstruktivan, nikada rušilački. Nemojte svesti ovo na neke osobne razine, rekao je. Novinare je zanimalo i planira li doista preuzeti stranku. Na to pitanje sam već odgovorio. Sada nije trenutak izbora niti u stranci niti na državnoj razini. No, ne isključujem tu mogućnost.

O PREDSJEDNICI I MINISTROVIM PRIJETNJAMA

Premijer je, usput, odgovorio i na pitanje o recentnim sukobima s predsjednicom. “Ona nije u stranci, moja Vlada i stranka je toliko puta podržala predsjednicu. Gledamo njezinu funkciju kroz interese RH i naših ljudi. Što se nas tiče, vrata suradnje su uvijek otvorena”, rekao je.

Dobio je i nekoliko pitanja o prijetnjama ministra Medveda Indexovom novinaru Vojislavu Mazzoccu. Ne posve neočekivano, relativizirao je taj ispad, tvrdeći kako je ministar naknadno sve objasnio.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer