Published On: Mon, Sep 28th, 2020

Plenković: Siguran sam da će mladi osvijestiti koliko je lijepo živjeti u Dalmaciji

INKUBATOR za nove tehnologije Trokut Šibenik, projekt vrijedan oko 28 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava, otvoren je u ponedjeljak na prigodnoj svečanosti na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković.

Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik u Mandalini prostire se na dvije etaže, ukupna mu je površina više od dvije tisuće četvornih metara, a u njemu je predviđeno 28 funkcionalnih jedinica, tzv. fleksibilnih prostora, fab-lab radionica, ureda i kabina. Cilj centra Trokut je omogućiti prostor za rad mladim poduzetnicima iz IT sektora koji će u konačnici stvarati pozitivnu poslovnu klimu i otvarati nova radna mjesta u Šibeniku.

“To je jedan od onih projekata koji su zalog budućnosti Šibenika”, ocijenio je na otvorenju šibenski gradonačelnik Željko Burić.

“Trokut se uklapa u potvrđena tri smjera razvoja Šibenika – turizam, gospodarstvo i obrazovanje. Ne postoji ni jedan europski projekt koji u Šibeniku nije realiziran ili koji je bio upitan. Svi oni imaju svrhu, cilj, zapošljavaju ljude i podižu standard ljudi. To je ono što Šibenik radi i kroz projekt Trokut”, rekao je Burić.

Plenković u Šibeniku: Odavde ćemo svjedočiti uspjesima globalnih razmjera
Premijer Plenković je rekao kako je na prvi pogled očito koliko se u zadnjih desetak godina Šibenik i cijela županija razvijaju te kako je Trokut još jedan pokazatelj koliku korist ima Hrvatska od članstva u Europskoj uniji.

Ovaj projekt dokazuje da Šibensko-kninska županija čvrsto hvata ukorak s četvrtom industrijskom revolucijom, rekao je premijer, koji je podržao i što se taj projekt uklopio u tri osnovna pravca gospodarskog razvoja – digitalizaciju, obrazovanje i konkurentnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Siguran sam da ćemo odavde svjedočiti uspjesima globalnih razmjera te da će mladi ljudi osvijestiti koliko je lijepo živjeti u Dalmaciji i Hrvatskoj, i zbog klime, kao i zbog kvalitete života”, istaknuo je Plenković.

Šibenski gradski pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura je naglasio da je centar namijenjen IT sektoru i mladim kreativcima, kao i mladim digitalnim nomadima.

Direktorica Trokuta Diana Mudrinić nazvala je Trokut “domom poduzetnika nove generacije” te se nada da će Šibenik uskoro postati središnje mjesto IT zajednice u Hrvatskoj.

“To neće doći preko noći, ali tim koji stoji iza Trokuta je spreman. Sigurni smo da ćemo s našim partnerima uspjeti. Šibenik to zna, može i svakako zaslužuje”, poručila je Mudrinić na svečanosti otvorenja, na kojoj su uz ostale bili i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te šibensko-kninski župan Goran Pauk.