Published On: Pon, ruj 4th, 2017

PLENKOVIĆ PONOVO U BiH: Sutra i prekosutra premijer Hrvatske posjetit će Livno, Široki Brijeg i Mostar

Nakon posjeta Hrvatima u Žepču, Tuzli i Orašju hrvatski premijer Andrej Plenković sutra ponovo dolazi u dvnodnevnu posjetu BiH. U pratnji državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonke Milasa i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravke Bušić hrvatski premijer posjetit će Livno, Široki Brijeg i Mostar, javlja Hrvatski Medijski Servis.

S predstavnicima državnih i lokalnih vlasti premijer Hrvatske Andrej Plenković razgovarat će o razvojnim, infrastrukturnim, gospodarskim i kulturnim projektima koje sufinancira Vlada Hrvatske.

Plenković će se sutra (utorak) oko 14 sati sastat  s načelnikom općine Livno Lukom Čelanom, a potom će posjetiti Srednju strukovnu školu Silvije Strahimir Kranjčević te obići izvedene radove koje je sufinancirala Vlada RH.

U 16.35 sati, u Širokom Brijegu, hrvatski premijer posjetit će Franjevački samostan i obići Franjevačku galeriju, koja posjeduje preko 1500 umjetnina, od slika starih majstora, preko klasika i majstora hrvatske moderne do suvremenih slika i skulptura, a potom će se u 17.10 sati, susresti s gradonačelnikom Širokog Brijega Mirom Kraljevićem.

Oko 18 sati hrvatski premijer stiže u Mostar, gdje će nazočit otvorenju pučke kuhinje fra Didaka Buntića, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a potom će u 19.00 sati istim povodom sudjelovati na svečanoj akademiji.

U srijedu, 6. rujna, u 9.00 sati, u Mostaru, će predsjednik Vlade RH posjetiti Hrvatski dokumentacijski memorijalni centar Domovinskog rata u BiH, koji je utemeljen u kolovozu 2013. kao znanstvena ustanova, specijalizirani arhiv, sa zadaćom prikupljanja, sređivanja, čuvanja te stručnog i znanstvenog istraživanja i publiciranja gradiva iz Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini.

Dvodnevni posjet BiH, drugi u svega nekoliko dana premijer Hrvatske završit će obilaskom Odjela Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ulici Kralja Tvrtka./HMS/