Published On: Mon, Jul 20th, 2020

Plenković objavio imena ministara

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak popodne nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a objavio je imena ministara u novoj vladi koje će imati 18 članova.

Nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a   Plenković  je  u izjavi novinarima  predstavio imena ministara u novoj vladi. ”Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program vlade se finalizira i bit će predstavljen uskoro. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prošle vlade prelaze u Sabor”, rekao je Plenković, prenosi Hina.

 Premijer  je objavio da će ministar branitelja biti Tomo Medved,  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  financija  Zdravko Marić,  turizma i sporta  Nikolina Brnjac,  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije  Nataša Tramišak, znanosti i obrazovanja  Radovan Fuchs.

Ministar gospodarstva i održivoga razvoja bit će Tomislav Ćorić,  ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine – Darko Horvat, ministar obrane  Mario Banožić, ministar uprave i pravosuđa – Ivan Malenica, ministra rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – Josip Aladrović.

Ministrica kulture i medija bit će Nina Obuljen Koržinek,  vanjskih poslova – Gordan Grlić Radman,  zdravstva – Vili Beroš,  ministrica poljoprivrede – Marija Vučković,  ministar mora, prometa i infrastrukture – Oleg Butković

Vlada će imati 18 članova, četiri potpredsjednika, Tomu Medveda, Davora Božinovića, Zdravka Marića i Borisa Miloševića, rekao je Plenković.