Published On: Uto, lis 19th, 2021

PLENKOVIĆ: Ne smije se ponoviti izborni inženjering i da je jedan narod u podređenom položaju

Andrej Plenković jučer je komentirao brojne teme, jedna od njih je i situacija u BiH.

– Izbori su za godinu dana. Faza u kojoj se nalazimo trebala bi biti završna faza da se postigne dogovor o izmjeni Izbornog zakona. U budućnosti ne bi smjelo dolaziti do situacije da drugi narod na teritoriju FBiH svojim glasovima bira Hrvatima njihova predstavnika u Predsjedništvu BiH.

Ponovio je da je cilj izmjena Zakona da sva tri konstitutivna naroda da budu istinski ravnopravni.

– Da se jedan narod ne osjeća da postoji neki inženjering i da je u podređenom položaju. Onda taj narod nije zadovoljan, ne osjeća se dobro. Stvara se nepovjerenje i tenzije, a nije to potrebno. Hrvati ne dovode u pitanje funkcionalnost BiH, niti njenu jedinstvenost, niti njenu suverenost, niti europski ili atlantski put…

Dodaje da će na ovu temu u utorak razgovarati s Draganom Čovićem u Zagrebu./HMS/

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Tomba17
Tomba17
1 mjesec prije

Hrvati ne dovode u pitanje funkcionalnost BiH, niti njenu jedinstvenost, niti njenu suverenost, niti europski ili atlantski put, kaže Predsjednik vlade.

Pitanje: Jeli možda vrijeme? Ova kooperativnost, 30 godina, ništa vrijedno nije pomoglo. Naproti.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Tomba17
1 mjesec prije

Ma to je samo prvi korak, itekako ćemo jednog lijepog dana cijelovitost šuge dovest u pitanje.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Tomba17
1 mjesec prije

Braćo, može li iko od vas da ovom vašem kurtonu premijeru da objasniti da atlanski put BiH NE POSTOJI. Hipotetički je moguć da nas Srbe zbrišite sa lica zemlje. Mislio sa stvarno da je Vučić dno dna, a ovaj kurton i ohjebina Plenki je i njega nadmašio.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Tomba17
1 mjesec prije

Ovom vašem kurtonu od premijera objasnite sa ne postoji nešto takvo kao atlanski put BiH. Možda, ako nas Srbe zbrišite sa lica zemlje.

Legionar
Legionar
1 mjesec prije

Ništa se nece postici povlačenjem, treba jednam reci dista imate rok do kraja godine, onda ce biti gore više i jače od Dodiga, samo tako se može urazumiti politčko Sarajevo,ajmo rec ( Muslimana)…

Zoki
Zoki
Odgovori   Legionar
1 mjesec prije

Zašto bi se mi uopće pozivali na Dodika u bilo kojem kontekstu? Jesmo li mi narod i imamo li mi svoje vodstvo? Dodik ima svoje razloge blokiranja BiH, dok mi to isto moramo učiniti ali zbog svojih razloga, ne pozivajući se i ne osvrćući se na Dodika.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Zoki
1 mjesec prije

Dodik ne blokira BiH. Blokiraju je oni koji nameću zakone gdje cijelom jednom narodu stavljaju hipoteku krivice za jedan ratni zločin. Ti znaš istoriju (hrv. povijest) pa kada se govori o nacističkim zločinima, nikada se krivica ne prebacuje na sav njemački narod, a kada su Srbi upitanju, tada smo svi krivi, ukljućujući i moju djecu rođenu naron rata. Evo meni nije sporno da se u Srebrenici desio genocid od 11.07. do 17.07.1995. A prvi sam potpisao peticiju protiv tzv. Inckovog zakona. Pazi u svijetu gdje možeš negirati genocide nad Armenima, Rusima, američkim Indijancima, holokaust itd. Samo Srebrenica da bude zabrana? E pa neće da može.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Legionar
1 mjesec prije

Ovaj kurton Plenki je dno dna da ne može veće da bude.