Published On: Uto, ožu 16th, 2021

Plenković: Ne prekidamo cijepljenje AstraZenecom

Imali smo jutros konzultacije i s Halmedom. Nitko od relevantnih institucija nema dokaze na temelju kojih bi Hrvatska trebala zaustaviti cijepljenje AstraZenecom. Stav struke u ovom trenutku je da su koristi od cijepljenja veći od rizika, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković tijekom posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

-Upravo je završila virtualna konferencija na kojoj sam sudjelovao zajedno s još 5 premijera. Dogovorilo smo se da zajednički apeliramo na stvaranje korektivnog mehanizma. Naručili smo dodatna cjepiva od Pfizera. Imat ćemo i nove sastanke u idućih 24 sata. Korektivni mehanizam zbog kašnjenja cjepiva u EU, rekao je premijer.

Na pitanje novinara zašto nije bio u Beču na sastanku, Plenković je odgovorio da se ne radi ni o čemu čudnom te da je na sastanku prisustvovao putem videoveze.

-Sastanak je trajao 35 minuta. Imam puno više iskustva nego vi. Nema nikakvog problema što sam ovdje, a nisam bio tamo. Znam do u najsitniji detalj sve o ovoj temi. To nije nikakav problem, rekao je predsjednik Vlade.

Imali smo jutros konzultacije i s Halmedom. Nitko od relevantnih isntitucija nema dokaze na temelju kojih bi Hrvatska trebala zaustaviti cijepljenje AstraZenecom. Stav struke u ovom trenutku je da su koristi od cijepljenja veći od rizika, poručio je predsjednik Vlade.