Published On: Uto, ožu 15th, 2022

Plenković: Na letjelici je bila neka vrsta bombe

Premijer RH, Andrej Plenković, rekao je u ponedjeljak da je na bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da se daljnjom istragom želi utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj te je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a novinarima rekao kako je točno ono što je kazao ministar obrane RH Mario Banožić. Na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja, rekao je Plenković.

“Danas smo održali sastanak sa svim nadležnim tijelima koja zajednički provode izvide i istragu o tome što se dogodilo. Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost želim reći –  da, točno je ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja.”

Plenković je istaknuo kako je “sve što smo čuli u eteru, koji su brojni stručnjaci do sada objavljivali krivo”.

“Ono što je točno jest da je na njoj bilo eksploziva. Ono što je dobro, da se nije dogodila nikakva teža posljedica, da nije bilo žrtava”, naglasio je.

Daljnjom istragom želi se utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj.

“Možemo konstatirati da temeljem daljnjeg tijeka istrage želimo utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj. Je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri? To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorija je ova letjelica prošla”, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
2 mjeseci prije

Letjelica ili projektil?

Donče
Donče
2 mjeseci prije

Plastični eksploziv. Zato je prošao kroz rentgen na granici.

krivousti cindbenik
krivousti cindbenik
2 mjeseci prije

Dreksstaten su prvi na listi.

Sejdo pijandura
Sejdo pijandura
2 mjeseci prije

Aha, nije više od 120 kila?

SIGMUND XX345ar
SIGMUND XX345ar
2 mjeseci prije

ZA KOJI DAN BICE DA JE BILA ATOMSKA BOMBA. GOMILA LAZI, NESPOSOBNIH TIPOVA, LAZNIH EKSPERATA PRAVI PO HRVATSKOJ CIRKUS, A SAMO DA BI SEBE VIDJELA KAO NEKAKAV VAZAN FAKTOR I UGRABILA NEKO MJESTO U BRISELU. SMIJESNO. KAO I OSTALE BANANA REPUBLIKE KOJE NE MOGU NI ISHRANITI SAMI SEBE ALI GLUME NEKU SILU I KAO NEKI VAZAN FAKTOR TE UVODE SANKCIJE. NA STA. MAKEDONIJA NA AJVAR, CRNA GORA NA KUPANJE U MORU, BOSNA NA CEVAPE I SUDZUK….. RAT U UKRAJINI POKAZUJE SVU BIJEDU MALIH BALKANSKIH NATO PODGUZNIKA.

Manjina
Manjina
2 mjeseci prije

Za DRON SPREMNI!!!! 😁😁😁😁