Published On: Čet, kol 19th, 2021

Plenković: ‘Na kapelu u Betlehemu trebamo biti ponosni, a ne kritizirati’

Mislim da na to možemo biti ponosni, ne kritizirati, to bi bio pravi pristup, da misle malo o efektima, što to znači hodočasniku koji nije iz Hrvatske i vidi to u Svetoj zemlji, pa može doći recimo dogodine u zadarsku županiju”, kazao je.

Premijer nije zabrinut zbog Marićevog ljetovanja

Novinari su ga pitali i o slučaju ministra Zdravka Marića koji je tek jučer otkrio ime prijatelja s kojim je ljetovao na jahti. Zanimalo ih je šteti li ta priča Vladi. “Ma dobro, zatvorili smo tu priču jučer na način da je rekao o kome se radi, a Povjerenstvo neka radi po zakonu što treba”, rekao je.

Novinare je zanimalo i što je s nabavom dva nova protupožarna aviona. Premijer je odgovorio da je danas stigao ekstenzivni briefing na tu temu. “Imamo šest kanadera, jedan je na servisiranju pet u funkciji, postoji plan da se eskadrila ojača, ali moramo vidjeti kada će avioni biti proizvedeni. Razmišljat ćemo da ojačamo kapacitete”, rekao je.

 

Neće biti posljedica po Beroša

Novinari su ga podsjetili kako je Berošu ljetos dao zadatak da se poveća broj cijepljenih, do čega nije došlo, pa ih je zanimalo hoće li on snositi neke posljedice. “Neće, pa ne može tu nitko nikoga nagovoriti”, tvrdi premijer.

Kazao je da je interes za cijepljenjem palo kada je puno cjepiva stiglo u zemlju o poručio kako se treba apelirati na ljude da se cijepe. “Dio ljudi očito više sluša one koji kažu da to nije dobro nego Vladu, epidemiologe, WHO”, rekao je, pa ponovio da je Vlada omogućila svima koji se žele cijepiti da to i naprave. “Moramo voditi računa da se zaraza ipak širi više među necijepljenima”, dodao je.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nadimak
Nadimak
1 godina prije

ZDS